Enduro World Series 2015 – 6 кръг в Уислър, Канада

Снимка: Matt Wragg

Рууд и Моузли доминираха в Уислър, където на 9 август се проведе шестият кръг от Световните ендуро серии

Всеки знае, че по време на фестивала Crankworx всичко може да се случи и SRAM Canadian Open Enduro Presented by Specialized потвърди това. Традиционно това е едно от най-трудните състезания в сериите, с много тежки и технични етапи, а наред с това повреди и инциденти за пореден път промениха хода на събитията в Уислър, така че на подиума имаше и някои нови лица.


Снимка: Matt Wragg

Джош Карлсън (Giant Factory Off-Road Team) водеше класирането през по-голямата част от деня, но надеждите му за победа бяха изтрити след спуката задна гума по време на последния етап. Вместо това му остана единствено да гледа как съотборникът му Йоан Барели се класира на второ място – най-добър резултат за него до момента. Нико Лау (Cube Action Team) също изглеждаше силен претендент след победа в третия етап, но и той спука гума в следващия. Така се оказа, че състезанието при мъжете принадлежи на младия Ричи Рууд (Yeti/Fox Shox), който в края на деня имаше над 40 секунди преднина пред всички останали и записа втора победа за сезона. Съотборникът му Джаред Грейвс завърши на трето място. Водачът в сериите Джъстин Лиов (Trek) извади рамото си при падане в първия етап, което го извади от участие и го свали от лидерската позиция.


Снимка: Matt Wragg

При жените Трейси Моузли (Trek Factory Enduro Racing) още веднъж доказа защо я наричат кралицата на ендурото – за нея това е четвърта победа през този сезон. Най-много коментари обаче предизвика третото място на Изабеу Курдурие (Rocky Mountain Urge BP Rally Team) – първи подиум и първа етапна победа за нея с очаквания за още добри представяния занапред. Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team), която победи в Уислър миналата година, този път трябваше да се задоволи с второто място.


Снимка: Matt Wragg

Говорейки за победата си, Рууд сподели: “Да си призная, трудно е за вярване! Когато победих във Франция, това беше сбъдната мечта, да застана на подиума с Барел и Вуйо. А сега, да спечеля в Уислър, е още една отметка в списъка с мечти. Исках това още от дете! Сега единственото, което остава в този списък, е да спечеля и крайното класиране.“

Ето и видеоклип с основните моменти от този етап:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>