Biking Tours: Родопски уикенд с нотки на Ендуро – 21-23 август 2015 г.

Biking Tours ви канят да опитате от родопските баири и родопските спускания

ПРОГРАМА 

Ден 1, 21.08.2015 г.

Пристигаме между 20-22 ч в къща за гости “Тошев и Фамилия“, с. Стойките.  Нощувката е 15 лв. на легло! Всяка стая има собствен санитарен възел. В къщата  има голяма трапезария с кухня, където ще имаме удоволствието да си приготвим сами храна и да вечеряме и закусваме.

GPS координати на обекта: 41.6539, 24.6358

http://www.bgvakancia.com/offer/2991/

Ден 2, 22.08.2015 г.

Изчакваме пътуващите сутринта, ако има такива, и най-късно в 10 ч ще тръгнем от площада на с. Стойките по посока вр. Голям Перелик. Изкачваме се по асфалтиран път до музея на Мечките, който се намира в подножието на върха. Там ще отделим 20-40 мин. за почивка, след което се спускаме по технична пътека с дължина 3-4 км  към  с. Солища  и малко преди селото се отделяме по панорамен път, който ще ни изведе на местността Айше Кулак. От тази точка ще решим дали по пътека или по черен път, а може и по асфалт,  да се  спуснем до х.“Смолянски езера“, където, ако има време, ще пийнем по нещо освежаващо и се качваме на лифта Езерата-Снежанка. От кулата преценяваме как сме с времето и желанията за каране и избираме по кое от трасетата на Велопарк Пампорово да се спуснем. Идеята е да направим поне 2 карания по трасета №1, №2, №6, №8, а може да се спускаме и по желание кой където иска. В края на деня ще се върнем отново в къщата за гости по горски път.

За деня е предвидено каране между 30-45 км с денивелация около 1500 м положителна и също толкова отрицателна. Вода по маршрута има.

Ден 2, 23.08.2015 г.

Когато групата закуси, проверяваме велосипедите и се отправяме на преход. През днешния ден сме организирали маршрут от Стойките през Пампорово, Роженски поляни, Хайдушки поляни, хижа „Преспа“, хижа „Свобода“. От последната хижа се спускаме по асфалтов път до с. Манастир, където на мегдана ще пийнем и хапнем по нещо и продължаваме в посока Хайдушки поляни, Пампорово и Стойките.

През този ден карането е около 50 км, основно по черни пътища и горски пътеки!

По трасето има достатъчно чешмички, за да си допълваме вода!


Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода), топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеорологични условия и дъжд).

Организационната такса за събитието е 45 лв. Тя включва водач/и, застраховка „Злополука“, както и поддържащ транспорт при извънредни ситуации! Таксата не включва билиет и/или карта за лифта във Велопарк Пампорово.

Имаме възможност да подсигурим транспорт за хора и велосипеди от София до Стойките и обратно, като цената за транспорта е 30 лв. в двете посоки!

Транспортът ще тръгва в 17:45 ч. на 21.08 от Метростанция младост 1, бул.Андрей Сахаров 14

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.

Краен срок за записване 19.08.2015 г.

Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален телефон, както и предпочитания за нощувка, изхранване и транспорт.

Очакваме Ви!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>