Изкачване на вр.Ботев за купа „Хари“ – 18 юли 2015 г.

Традиционното ежегодно състезание по изкачване на вр. Ботев с велосипеди наближава. Вече разполагаме с подробностите за него:

ПОКАНА-НАРЕДБА
Високопланински коло крос – скоростно изкачване на вр. Ботев с велосипеди

I. Цел и задачи: След като през 2009 г. възстановихме ежегодното изкачване на връх Ботев с велосипеди, предстои седмото поредно издание на тази чудесна проява. По традиция най-бързият ще бъде награден с учредената купа на името на загиналия трагично Хари Тевекелян /организатор на първото проведено от БФТ изкачване на върха през 2001 г./. Награди ще има и за втория и третия във възрастовата група до 40 години, както и за първия в групата над 40. При наличие на поне 5 участнички или 5 ветерана над 50 – награди ще има и за първенците в тези групи. При поне 10 участника, награди ще има за първите трима. Наред с награждаването на най-бързите, всеки изкачил върха се разглежда като победител и ще получи традиционната грамота с изписани име и време. Проявата има за основна своя цел да популяризира планинското колоездене и да приобщи повече любители на планината към колотуристическите спортове, изискващи значително функционално натоварване.

II. Време на провеждане – 18 юли 2015 г, събота.
III. Изходен пункт – гр. Калофер, м. Паниците /палатков лагер и бариерата/.
IV. Условия за участие:
1. Планински велосипед в изправност, каска и ръкавици
2. Планинска застраховка,
3. Медицинско свидетелство,
4. Такса участие: 5 лв./включва придружаваща кола и подкрепителен пункт/
V. Особености:
Трасето е дълго 30 км с вертикална денивелация от 1660 м. Изкачването на върха е възможно със 100% каране на велосипеда, но изисква много добра физическа, тактическа, техническа и кондиционална подготовка на участниците. На голямо натоварване ще бъдат подложени и велосипедите, както при изкачването, така и при спускането. Никакъв компромис не може да се допуска към гумите, спирачките, веригите и другите части по возилото. Препоръчва се на любителите на екстремното спускане да се оборудват с протектори. НОСЕНЕТО НА КАСКА И РЪКАВИЦИ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! Засича се само времето на изкачване!
VI. График на провеждане:
17.07. от 20:00 ч. – м. Паниците /палатков лагер/: регистрация за групата на палатки, проверка на велосипедите и техническа конференция.
17.07. от 21:00 ч. – хотел-ресторант „Панорама”: регистрация за групата от града, проверка на велосипедите и техническа конференция.
18.07. от 7:00 ч. – Старт на изкачването от м. Паниците – бариерата.
Спускане от върха след кратка неутрализация на подкрепителния пункт.
18.07. от 14:00 ч. Закриване на проявата и награждаване.
По желание групата на палатки може да остане за волна програма и в неделния ден.
VII. Карта на изкачването:
http://www.bikemap.net/route/244609
VIII. Допълнителни указания:
1. Всеки участник си поема разходите /пътни, дневни, нощувка и застраховка/, като вечерта преди старта заплаща и стартова такса от 5 лв.
2. Записване и информация:
Лазар Владиславов: 0888 708639, [email protected]., [email protected].
Он-лайн формуляр за записване:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/17S5t_FaVkZQfMBbOt2gh-dkNZJfRrZpGK1mmbQesvEo/edit#gid=0

Помпете гумите – чакаме ви!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>