Vitosha Summer Fest 2015

Наред с новината за автобусите до Витоша, които през лятото ще превозват велосипедисти от столицата до Алеко и до Златните мостове, Столична община разпрати до медиите информация и за едно лятно събитие в планината, което ще включва състезания по бягане и планинско колоездене (без такса за участие!) и туристически поход за любители. Подробностите са в следващите редове.

Събитието се организира от Столична община и Асоциация „Арт, спорт и туризъм“ и е част от кампанията „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Дата и място: 12 юли 2015, Национален парк „Витоша“ – хижа „Момина скала“

Дисциплини: Състезание по планинско бягане. Състезание по планинско колоездене. Туристически поход.

Възрастови групи:

За бягане и колоездене: Юноши, Девойки (16-18 г.), Мъже и Жени (19- 39); Ветерани Мъже и Ветерани жени (40+);

За похода: Без ограничения

Условия за участие: Всички участници се състезават по свое желание и на собствена отговорност, за което попълват декларация при регистрацията. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата преди, по време и след състезанието . Състезателите да бъдат екипирани с необходимата екипировка – за участниците в състезанието по колоездене крос – кънтри е задължително да са с каски.

СТАРТОВА ТАКСА: Участниците са освободени от стартови такси.

Трасе: По предложен от организаторите маршрут за различните дисциплини по спортове.

Подкрепителни пунктове: Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа „Еделвайс“.

Класиране и награди: Класиралите се на първите три места в своите възрастови групи и дисциплините Байк крос – кънтри и бягане крос – кънтри ще си разделят награден фонд от 3 000 лева и ще получат медали и материални награди. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието.

Допълнителна информация:

На желаещите да се включат в събитието ще бъде  осигурен обществен транспорт от София: тръгване от Пункт 1 – НС „Васил Левски и Пункт 2 – автогара „Овча купел“ до м.Златните мостове и обратно след приключване на събитието. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете.

Допълнителна информация на тел. + 359 898 529 240 и на [email protected] , [email protected]. Записвания и регистрация на http://racetimingbg.com и в деня на Празника – на обособените пунктове по дисциплини.

Ръководител на проявата: Анатоли Илиев – секретар на Организационния комитет на кампанията „София за Европейска столица на спорта 2018“

Трасе за планинско колоездене, крос-кънтри:

Трасе за бягане:

Маршрут за пешеходен поход:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>