Резултати от Европейското първенство по ендуро 2015

Добромир Добрев от Enduro Warriors завърши на 20 място в своята категория

Може и да сте пропуснали, но на 20-21 юни в Кирхберг/Бриксентал, Австрия се проведе Европейското първенство по ендуро за 2015 г. Това като цяло е ново състезание, защото едва в последните години ендурото надхвърли националния мащаб на събитията и се превърна в утвърдена в международен мащаб дисциплина, но още по-хубаво е, че България също имаше свой представител в лицето на Добромир Добрев от Enduro Warriors, който премери сили с някои от най-добрите в света по трасетата, превърнати в кална баня от проливните дъждове.


снимки: Enduro Warriors

Че условията бяха ужасни е меко да се каже – в най-високите части участниците караха дори в обкръжението на пресен сняг, а пътеките бяха толкова хлъзгави и размекнати, че едва ли някой изобщо е успял да направи чисто и безгрешно спускане по тях. Добри също е направил грешки тук-там, но въпреки това завърши на 20 място в своята категория (мъже 30+) – преди средата на класирането, което е много добър резултат, като се има предвид, че много от добрите ендуро състезатели се подвизават именно в Европа и имената им могат да бъдат забелязани в челните позиции. Друго нещо, което Добри сподели във Facebook, е че конкуренцията е била много силна, което се потвърждава и от близките времена в класирането.

Снимките на Добри по-горе са взети от Facebook, където можете да намерите още няколко: https://www.facebook.com/EnduroWarriors/posts/440029276178524.

Аз продължавам с класирането в най-силните категории, а след това ще намерите и линк към пълните резултати.

Мъже елит

1. Джером Клементс (Франция)
2. Реми Абсалон (Франция)
3. Вид Персак (Словения)

Жени елит

1. Анеке Беертен (Холандия)
2. Анита Гериг (Швейцария)
3. Рафаела Рихтер (Германия)

Юноши

1. Даниел Шемел (Австрия)
2. Килиан Калахан (Ирландия)
3. Кевин Мадерегер (Австрия)

Мъже 30+

1. Рене Вилдхабер (Швейцария)
2. Бенедикт Пурнер (Австрия)
3. Жилом Анри (Франция)
………
20. Добромир Добрев (България)

Цялото класиране е тук: http://europeanenduroseries.com/wp-content/uploads/2015/06/EEC_Results_Cat_21062015.pdf

http://europeanenduroseries.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>