Gabrovo Challenge City DH vol.4 – 17 май

Gabrovo Challenge или Предизвикателството на Габрово ще се проведе за четвърти пореден път по улиците на Габрово!


По традиция зрелищната велонaдпревара се провежда в деня след Карнавала и е част от неговата програмата. С всяка изминала година Gabrovo Challenge City DH предизвиква все по-голям интерес сред състезателите и жителите на града.

До този момент за участие в събитието са се записали над 90 човека от цяла България, като бройката на желаещите да участват се увеличава с всеки изминал ден.

Състезателното трасе е изключително интересно и включва в себе си множество стълби, различни градски препятствия, скокове, виражи и разнообразни дървени конструкции. Дължината му е около километър, като стартира от Университета и финишира на стълбите на Летния театър при площад Чардафон.

Тази година подготвяме един изцяло нов участък по трасето, с който да го направим още по-интересно и разнообразно – следете страницата ни във фейсбук за актуални снимки от работния процес и всякаква допълнителна информация.

Предизвикателството на Габрово ще бъде втори кръг от Българските градски серии, които се провеждат през целия месец май. Победителят в турнира се бори за изключително примамлива награда – директен билет за участие в кръг от Световните градски серии в Братислава на 19 юни тази година, където ще има възможността да се запознае и да кара рамо до рамо със състезатели от ранга на Филип Полк, Томас Славик, Мики Хана и много други!

В Надпреварата ще могат да се включат всички желаещи смелчаги, уверени в своите умения, на възраст над 14 години. Всеки, който иска да се регистрира за участие, може да го направи, като  попълни онлайн формата за акредитация в Българските градски серии.

Успяхме да договорим префернциална цена за настаняване на участниците в състезанието в хотел Орловец. Цената, която ни предложиха там за настаняване на състезателите, е 25 лв. с включена закуска за настаняване по 3-4 човека в апартамент или 30 лева с включена закуска за настаняване в двойна стая. За резервации се обадете на телефон 0888680383, като кажете, че сте от състезанието с колелата. Съветваме ви да си направите резервация във възможно най-кратък срок, защото местата са ограничени, а покрай Карнавала свободните места за спане в Габрово не са много.

Програма:

16-ми май | Събота
14:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела

14:00 – 18:00 Регистрация и получаване на стартови номера /Финална зона, пл.Чардафон/

18:00 – Карнавално шествие – Централна градска част (начало – бул. „Априлов” (НАГ)

20:30 – Празничен концерт – пл. „Възраждане”

Нощ на музеите

17-ти май | Неделя
8:00 – 9:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /Интерхотел Велико Търново/
9:00 – 11:45 – Тренировки
12:00 – 14:00 – Квалификация
14:30 – 16:30 – Финали

Награждаване

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>