Гергьовско каране с практически съвети 2015

Крайно време е да уважим пролетта и желанието на много хора да упражнят и затвърдят основните техники за каране или да се запознаят за пръв път с тях и да ги усвоят в рамките на традиционните карания с практически съвети на Нашата група и MTB-BG.com. Най-удобната дата за това е 6 май, мястото е Лозенска планина (над с. Герман и ез. Панчарево), а за всички именници ще има по една усмивка повече! 😉

Пролет пукна и с нея се възраждат и традициите в Нашата група. Тази година ще съчетаем първото за сезон 2015 “Каране с практически съвети” с една, за съжаление, позабравена традиция, наречена Гергьовско каране. Иначе казано, Гергьовското каране с практически съвети ще се проведе на 06.05.2015 г., сряда.

Стартът ще е от площада в село Герман, последната спирка на автобус №6.

Програмата е следната:

1.Теоретична подготовка.
2.Тръгване към Лозенска планина, където ще се проведе практическото обучение.

Началният час на теоретичната подготовка е 09:00 часа. Тръгването към планинския маршрут, по който ще се проведат практическите упражнения, е в 10:00 часа.

Обучението отново ще се ръководи от МТБ екипа, начело с Любомир Ботушаров и приятели – www.mtb-bg.com.

Маршрутът накратко: Изкачваме се от с. Герман през Германския манастир до военното поделение. Оттам следва спускане към стената на язовира.
В средната и крайна части на маршрута ще има допълнителна опция групата да се раздели на две, като желаещите да продължат обучението по малко по-труден и интересен терен с преодоляване на серпентини и други технични препятствия ще продължат с инструкторите, а останалата част, които биха желали да се прибират, ще бъдат придружени от представители на Организаторите до старт/финалната точка!

Карането ще е цял ден, подгответе си достатъчно храна и вода (в селото, разбира се, има магазини). Ако сте решили да дойдете на самоход, подсигурете си осветление и светлоотразителна жилетка!!!

Освен доброто си настроение, трябва да вземете и:

Каска – Задължително!
Ръкавици – Задължително!
Допълнителна екипировка (очила, наколенки, налакътници и т.н.) е силно препоръчителна.
Топли дрехи! Често ще спираме по маршрута за дълго време, на места – и на сянка, така че не можете да разчитате, че карането ще ви държи топли!
Храна и вода – както споменахме по-горе. Преценете според личните си нужди.
Осветление и светлоотразителна жилетка – ако ще се прибирате на самоход към София

За допълнителна информация, прегледайте сайта ни, намерете ни в социалните мрежи и питайте тук! Следете каналите за информация по-долу, защото може да сме пропуснали да кажем нещо важно!!!

Заповядайте да направим заедно празника по-вълнуващ и различен!

Сайт на Нашата група: http://www.nashatagrupa-bg.org/

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/823272501082817/

Тема във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=173285

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>