До работа с колело

Нашите приятели от Велоеволюция за пореден път организират кампанията „До работа с колело“. Може и да не е свързана пряко с планинското колоездене (макар че мога да си представя и такива случаи), но съм сигурен, че сред читателите ни много хора ползват велосипедите си и като любимо средство за придвижване в града, така че вижте подробностите и се включете, ако решите да приемете предизвикателството. 🙂

Май 2015 – месец за ходене на работа* с колело в България!

И тази година ви караме да карате колело до където си имате работа*.

Карайте и споделяйте ежедневно изминатите с велосипед километри.

Съберете приятели или колеги и трупайте велосипедни километри отборно.

В края на месеца за каране на колело до работа – май 2015, навъртяните километри ще отличат най-упоритите велосипедисти, най-велосипедните дружинки и най-наситените с велосипедисти градове и села в България.

Докато карате на воля колелото си, можете да се включите в градежа на светлото велосипедно бъдеще като:

  • доброволец за софийското Преброяване на вело-потоци
  • инструктор или участник във ВелОбучение
  • глашатай/партньор на кампанията във вашето населено място
  • активен велосипедист-участник в кампанията

Участвайте в “До работа с колело” от 1 до 30 май като се запознаете с Правилата.

Формулата, която стои зад успешната реализация на кампанията, показа невероятни резултати при предишните издания. Всяка година се целим в изминаването на все повече велосипедни километри от повече хора в повече населени места в България.

“До работа с колело” е кампанията, която ще отличи и истински отговорния за околната среда бизнес, който насърчава и улеснява служителите си да ползват алтернативен транспорт.

* работа – това е всяка цел в ежедневния ни живот, която изисква придвижване на близки или далечни разстояния в градска среда – работно място, училище, университет, но също и магазин, административно учреждение, среща с приятели, разходка, посещение на място за развлечение и др.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>