XCoSports и магазини Basecamp – първата българска компания част от 1% for the Planet

Basecamp става част от световната организацията, насочена към грижата за синята ни планета

10 март 2015 г.След включването на Patagonia към марките, които предлага, следващата стъпка за Basecamp дойде съвсем естествено.Организацията 1% for the Planet е създадена от основателя на Patagonia, Ивон Шуинард и Крейг Матюс, собственик на Blue Ribbon Flies и е насочена към изграждане на бизнес, който е отговорен и насочен към грижата за околната среда. Членовете на организацията даряват 1% от годишния си оборот от продажби за борбата с климатичните промени. Събраните средства се насочват към различни неправителствени организации, които се борят срещу замърсяването на горите, океаните и реките,защитават земята и търсят начини за устойчивото развитие на земеделието и енергетиката. По този начин бизнесът връща онова, което е взел от синята планета. До момента в 1% for the Planet членуват над 1,200 компании от 48 страни по света. Една от тях вече е и българската XCoSports с веригата си магазини Basecamp. Всеки закупил от продуктите, които магазините предлагат, става част от тази глобална мрежа, чиято цел е да остави по-здрава планета на поколенията от тази, която е получила.

Любовта към спортовете на открито, означава и любов към природата. Грижата за нея е грижа за нас самите и нашето място в нея. Щастливи сме, че вече сме част от 1% for the Planet и се надяваме с това начинание да направим съпричастни и нашите клиенти и приятели.“, казва Дарина Тодорова, управител на XCoSports България.

”Включването в 1% for the Planet показва, че XCoSports има сериозна обвързаност за инвестиции в устойчивото развитие,” казва Джон Таширо, главен изпълнителен директор на 1% for the Planet. “Те използват бизнеса, като инструмент за ангажиране и мотивиране на техните клиенти и в партньорство с организациите за борба с климатичните промени допълват тяхната марка и основна дейност. Развълнувани сме да приемем Basecamp в нашата глобална мрежа.“

“През десетата ни година празнуваме, че нашите членове са дарили вече над 100 милиона долара критично важни средства. И това е само началото.” коментира Tashiro. “Ние виждаме, че марките също имат ползва да инвестират финансово в околната среда; потребителското търсене движи този успех. Това е цялостна промяна на парадигмата и ние сме развълнувани, че толкова много иновативни компании са готови да се включат в движението с огромен ентусиазъм”

За XCoSports:

XCoSports България е водещ вносител на висококачествена екипировка за спортове на открито и представител за България на марките: GoProCameras(USA), Scarpa (Italy), Silva (Sweden), Gerber (USA), DirectAlpine (CzechRepublik), GenuineGuideGear G3 (Canada), ABS Airbag (Germany), Patagonia (USA)BlueIce (France), Ortik (Portugal), NST Labs (France), Black Diamond (USA), MontBell (Japan), Point 6(USA), Ryders (Canada), Smartwool (USA), Chimpanzee (Czech Republic), LyoFood (Germany), Lupine (Germany). За допълнителна информация – www.xcosports.com и facebook.com/XCoSports.

За 1% for the Planet:

1% for the Planetе е глобална мрежа от компании, които даряват един процент от годишните си продажби директно на одобрени неправителствени организации. Над 1200 компании от 48 страни даряват обратно на голямата синя планета, чрез 3600 НПО партньори. Стартирана през 2002 година от Ивон Шуинард, основател на Patagonia и Крейг Матюс, собственик на Blue Ribbon Flies, 1% for the Planet помага на хората да купуват по-добри продукти и да опазват планетата на която живеем. До момента нашата мрежа е дарила над 100 милиона долара на синята планета. За да научите повече, посетете: www.onepercentfortheplanet.org.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>