Медиен преглед: Pinkbike на гости във фабриките на Trek

Туровете в офиса и/или фабриката на един или друг производител винаги са интересни, винаги има какво да научи човек. Това важи в особена степен, когато става дума за един от най-големите и реномирани американски производители.

Компанията започва бизнеса си през 70-те години на 20 век, разраства се до №1 в САЩ, но това, с което все още може да се похвали, за разлика от повечето си конкуренти с подобен обем продукция, е че част от производството все още се извършва в двете им американски фабрики. Наистина, тази част е малка и засяга най-вече 2-3 топ-модела, но както ще разберете и от статията, понякога това е по-важно, отколкото може да си представи незапознатият наблюдател. Отделно от това производство, но и в пряка връзка с него, се намират развойния център, отделението за сглобяване и поддръжка на състезателни велосипеди за спонсорираните от Trek отбори, а покрай това компанията започва да предлага и поръчкови велосипеди за тези крайни клиенти, които имат най-високи и индивидуални изисквания.

Отделно звено в Калифорния се занимава с окачването и тунинговането на вилки и задни амортисьори, така че те да работят оптимално с рамките на Trek. И още, и още… на английски език в Pinkbike:

http://www.pinkbike.com/news/doing-it-our-way-trek-factory-visit.html

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>