Много добро българско представяне в Балканското първенство 2014

Христина Козарева стана шампион на Балканите за 2014 г. при жените, а Александър Алексиев е втори в категория до 23 г. и трети в общото класиране при мъжете (UCI състезанието) – това са новините, които Васко Василев ни изпрати от Скопие, Македония, където тази година се проведе Балканското първенство по планинско колоездене (в дисциплината крос-кънтри). Самият Васко е завършил на 23 място, Тодор Ангелов е малко преди него на 20 място, а Добрин Лиловски на 26 място. 

Както може би знаете още от миналата година, когато България бе домакин на Балканското първенство, то е състезание, в което могат да участват представители (национални отбори) на общо 11 федерации по колоездене от страните, които географски спадат към Балканския полуостров. Македония бе домакин на надпреварата преди 10 години и сега отново бе неин ред да посрещне участниците от съседните държави в рамките на Balkan Bike Festival от 19 до 21 септември. Наред със самото Балканско първенство се провежда и UCI състезание (за колоездачи с лиценз), за което се води отделно класиране.

Най-бърз при мъжете през 2014 г. беше Димитриос Антониадис (Гърция), следван от Лусиан Логиган (Румъния).

Все още не са публикувани пълните резултати от всички състезания и категории, но по някое време ще се появят на този адрес: http://balkanbikefestival.com/index.php/results

Поздравления за Хриси и Сашо! Чудесни резултати и то в състезание, което със сигурност е доста оспорвано и по-трудно като ниво от повечето български състезания.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>