Тридневен вело-приключенски преход в Средна гора

Една нова организация за велотурове с велосипед ви предлага каране в Средна гора в почивните дни 20-22 септември. Вижте подробностите:


Маршрутът е гр.Панагюрище – тракйски гробници с. Старосел.

Ден 1, 20.09.2014
10 ч. – среща пред хотел Каменград, гр.Панагюрище. Посещение на „Панагюрското Златно Съкровище“ (по желание), след което потегляме североизточно от града и караме срещу течението на река Луда Яна  по черни пътища до подножието на вр.Бич (1449 м н.в.). Достигайки това място, продължаваме до х.“Павел Делирадев“, минавайки през изсторическата забележителност Хайдушки кладенец .Отсядаме в района на хижата, където ще бивакуваме.
В този ден нямa питейна вода по пътя.
Продължителност на карането 3-6 часа, 28 км. Вода минимум 1 литър.

Ден 2, 21.09.2014
След като закусим и съберем багажите (за тези, които са спали на палатка, ще са повече), се отправяме по билото, където ни очакват интересни и забавни пътища, които ще ни отведат до възрожденския град Копривщица. Ще разгледаме града и ще хапнем по нещо в местните кръчми. Ранният следобед яхваме велосипедите и напред към х.“Бунтовна“, която се намира на 1200 м н.в. с прекрасна гледка към величественото пловдивско поле и яз.“Пясъчник“. Там ще се настаним за нощувка в хижата или на палатки в района. Продължителност на прехода 25 км, 3-6 ч. В този ден по пътя има вода на 3 места.

Ден 3, 22.09.2014
Отправяме се по горски пътища към Мечата река и тракийските гробници над Старосел.
При желание може да ги посетим. След тях достигаме до винарната, където ще пийнем и хапнем. Натоварваме велосипедите и себе си на бусове и се прибираме до изходната точка гр.Панагюрище. Карането в този ден е с дължина около 20 км, основно слускане.

Таксата за участие е 40 лв. на човек и включва: застраховка, водачи и съпътстващ транспорт за багажа между преходите, както и транспорта от Старосел до Панагюрище. Желаещи деца до 12 г. няма да бъдат таксувани.
Цената на нощувките в хижите е между 12-15 лв.
В х.“Бунтовна“ стаите са с по 3 легла с баня и WC, а в х.“Павел Делирадев“ банята е обща и стаите са с по 8-10 човека.
При желание може да спим на палатки!

За повече информация:
[email protected]
0888881245, Нено Делирадев

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>