“История с велосипед” събра Посланици на колела и автори на велоразкази

На 28 юли бе сложен финалът на активната част от кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”, организирана от магазин MAXBIKE София, Велосипеди SPRINT и CSR Bulgaria. С нея бе поставено началото на една дългосрочна социална инициатива в подкрепа на карането на колело – с мисъл за нашето здраве и за природата.

Въпреки проливния дъжд, специалното издание на “Пощенска кутия за приказки” – “История с велосипед” събра 10 известни личности, 10 автори на велоразкази (селектирани от над 130), както и близо 600 човека публика, която “One More Кино” едва успя да побере.

“Целта на кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!” е да подтикнем повече хора да се качат на колело, въпреки времето, трафика и проблемната инфраструктура. Тази вечер всички вие доказахте, че сме успели, като напук на лошото време сте тук и очаквате с нетърпение да чуете 10-те най-добри “Истории с велосипед”!”, благодари за подкрепата към каузата Иван Илчев, маркетинг директор на MaxEurope.

Посланиците на колела: Рафи, Поли Генова, Митко Павлов, Дидо от D2, Димо от P.I.F., Ивайло Захариев, Гери Турисйка (която замести Рут Колева), както и Анна Ангелова, Мария Андонова и Спас Кьосев от БНТ прочетоха селектираните велоразкази. Всички истории предизвикаха бурни аплодисменти и бе трудно да бъде определен най-добрият, който заслужава награда. Сред разказите имаше пътешествие на колела до Бургас, велосипед на име “Брат Пит”, детски спомени с балканчета, кражба на велосипед в Лондон, още една по холандски маниер и много дъх на свобода…

Двете любовни истории, започнали със среща с велосипеди, в крайна сметка най-много спечелиха публиката. “Как да не се влюбиш в момче, в чийто празен апартамент най-скъпото нещо е зверски велосипед!”, признава в своята “Bike Story” Надя Станчева, която получи специален подарък от MaxEurope – велосипед SPRINT.

Гостите на събитието също получиха подарък: книжка “Наръчник на велосипедиста”, която съдържа правила и съвети за безопасно каране на колело в градска среда. Наръчникът е съставен отново в партньорство MaxEurope и CSR Bulgaria, заедно с експертната подкрепа на сдружение Велоеволюция. Безопасността на пътя е и една от насоките, в които ще продължи да се развива кампанията “Аз карам велосипед” занапред.

Всеки, който има желание да подкрепи кампанията и да стане своеобразен “Посланик на колело”, може да изпрати своя снимка с велосипеда си на сайта на инициативата: http://maxeurope.eu/media/azkaram/. Там могат да бъдат прочетени и всички “Истории с велосипед”, които известните личности разказаха в подкрепа на кампанията.

{gallery}other_commercial/2014/commercial-2014_az-karam-velosiped-istoriq-s-velosiped_pics{/gallery}

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>