Приключи „УСТРЕМ ВЕЛОФЕСТ 2014“ – най-велосипедното събитие на Варна

В три поредни дни Велоклуб „УСТРЕМ“ организира събития, насочени към всички, които обичат велосипедите и природата.

Въпреки обилните дъждове в предните дни, в събитията взеха участие много варненци и гости на града, от най-малките, до най-големите и от начинаещи, до елитни състезатели.

В петък (30 май) се проведе велошествие – финално събитие на националната инициатива „До работа с колело“. Наградени бяха най-изявеният варненец – Георги Георгиев, изминал близо 900 км в рамките на месец, както и най-изявеният варненски отбор (Техномаркет), участващи в надпреварата за най-много изминати километри в градска среда.

В събота (31 май) въпреки дъжда, във велоизлет се включиха близо 20 души.

В неделя (1 юни) под надслов „Планинско колоездене с дъх на море“ се проведе празник сред природата на Ковшаг чешма, включващ състезание по планинско колоездене за деца, възрастни, начинаещи, напреднали и състезатели, както и други забавления. Многото кал, заради обилните дъждове предните дни, направи достъпа до събитието труден, а карането в гората предизвикателство. Това явно не успя да спре 75-имата участници и около 250 души публика. Именно калта направи 1 юни истински празник на детето, изкарвайки детското у всеки. В края на състезанието поляната бе превзета от кални, но усмихнати физиономии.

Част от велофеста е любителският фотоконкурс за снимки от събитието. Той е насочен към любителите фотографи, а срокът за изпращане на фотографии е до 10 юни. Най-добрите 30 снимки ще бъдат изложени във фотоизложба на 18 юни от 19:00 часа в Арт салона на Радио Варна, където ще бъдат наградени и авторите на 7-те най-добри фотографии.

Още снимки от дните на фестивала можете да видите в тази галерия: http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/photos/velofest-ustrem-2014

Велоклуб „УСТРЕМ“ иска да благодари на всички подпомогнали събитието:

–      Община Варна, Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“, Дирекция „Инжинерна инфраструктура“, Дирекция „УСКОР“;

–      ДЕРБАК при БЧК;

–      Природен парк „Златни пясъци“;

–      Български колоездачен съюз;

–      ОД на МВР – Варна;

–      FULLMAX и FULLMAX CENTER;

–      ПроКредит Банк;

–      Радио Варна;

–      Морето.нет;

–      Фото студиа „Пиксел плюс“;

–      Млечни продукти „Боженци“;

–      Тестени изделия „Лагард“;

–      ТД „Родни балкани“;

–      и всички десетки доброволци, подпомогнали организацията на събитието с труда си.

Велоклуб „УСТРЕМ“