Предизвикателство 100+

Варненският велоклуб Устрем организира на 24 май едно ново събитие, със спортна насоченост, но без да е състезание. Вижте повече подробности в следващите редове:

Събитие
Спортно събитие без състезателен характер. Насочено към хора, които могат да изминат поне 80 км през пресечен терен с удоволствие и биха искали да изпитат физическите си качества и съобразителност/ориентиране.

Трасе
Пази се в тайна. Следва линията Варна-Кранево-Осеново-Куманово-Долище-Николаевка-Доброглед-Варна. Дължината е около 120 км разнообразен терен с минимални участъци по асфалт, караем на 99,9% – няколко препятствия по терена. 

Ориентиране
Всеки ще получи ГПС следа и карта-схема с описание на маршрута. Маркировка ще има само на някои места. Останалото е въпрос на интерпретация на картата или следене на основната група. 

Контролните пунктове 
Броят им остава в тайна, но ще има 3 подкрепителни в отдалечени точки. 

Общи
Разрешено и препоръчително е карането в група. При неподходящи условия си запазваме правото да променим трасето, съобразно обстановката. Участници, пристигнали при контролния пост след зададеното време, не участват в класирането, а такива пристигнали след „метлата“, от съображения за сигурност ще бъдат помолени да се придвижат по най-краткия път до изходната точка. 

Такса
7лв.
Записалите се на 100+ предизвикателство получават отстъпка от таксата за участие в Устрем велофест (седмицата след това събитие). 

Записване
Във Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/1423496034583738/

Информация
0878 734371
0899 636681