КолелоТУ 4.0 – ОТЛОЖЕНО!!!

В последния момент стана ясно, че събитието ще трябва да се проведе на друга дата. Очаквайте подробности!

За четвърта поредна година любителите велосипедисти ще могат да се включат във велосъстезанието „КолелоТУ” в София. Надпреварата е организирана от Студентски съвет към Техническия университет и е подкрепена от Столична община. Събитието, което е част от проекта „Зелен месец”, ще се проведе на 13 май от 13:00 до 18:00 часа в Южния парк. Участниците ще бъдат разделени в две категории – мъже и жени, като ще трябва да преодолеят предварително зададен маршрут. Стартът е масов и ще се засичат времена. Трасето е със смесен характер, като съдържа както крос-кънтри елементи, така и по-тежък „all mountain” етап. Първите трима мъже и първите три дами ще получат награди.

Идеята на организаторите отново е да стимулират „зеленото” мислене у хората. Интересът към събитието расте все повече и всяка следваща година обединява около себе си все повече последователи. Целта на „КолелоТУ 4.0”, както и на предишните му издания, е да стимулира спорта на открито, като акцентира върху този лесен, екологичен и полезен за здравето начин за придвижване – колоезденето.

Повече информация можете да намерите в страницата на състезанието във Facebook: https://www.facebook.com/pages/КолелоТУ/447339685342267

Галерия със снимки от миналогодишното издание можете да видите тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/photos/kolelotu-2013.