Велоклуб Мамут: Пет медала от Тасос 2014

На 4 май за 10-и път се проведе MTB Thassos Cup, най-старото състезание по планинско колоездене в Гърция и едно от най-престижните на Балканите. За юбилейното издание обилните дъждове направиха и без това много тежкото 58 километра трасе в истинско предизвикателство. Изровените от водата пътища и пътеки бяха сериозно изпитание за състезателите и велосипедите им, като само единици се разминаха без спукани гуми или други дефекти. Организаторите както винаги се бяха постарали да маркират и осигурят подкрепителни пунктове и медицински екипи по трасето. На старт застанаха над 200 човека, като традиционно освен гърците участваха и най-добрите състезатели от Румъния.

В тези условия състезателите на велоклуб „Мамут“ успяха да се преборят за общо пет медала в няколко категории. Повече подробности за представянето им, включително връзки към снимки от състезанието, можете да видите в техния уебсайт:

http://veloclubmammut.com/wordpress/index.php/10th-mtb-thassos-cup-2014-tour-of-thassos/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>