БКС е с ново ръководство

Голямата новина след извънредното отчетно-изборно събрание на Българския колоездачен съюз, което се проведе на 14 март в София, е, че новият председател на колоездачната ни федерация се казва Евгени Димитров. За щастие новините не се изчерпват само с това, тъй като през последните години смени в ръководството не са липсвали, но това не е водело и до кой знае какви положителни промени за планинското колоездене. Има ли шанс сега нещата да се променят?

Има, макар че за новия първи човек в БКС аз лично не зная почти нищо, освен че е бил депутат, което в България не е задължително плюс. 😉 Хубавото след 14 март обаче са допълнителните новини:
– 16 нови клуба са били приети като членове на съюза, повечето от тях с МТБ насоченост. Това дава много повече възможности за „ръчкане“ в посока на планинското колоездене, но е свързано и с отговорности, нека не го забравяме.
– Данаил Ангелов от Concept Creative бе избран за член на Управителния съвет – няма да му пожелавам лека работа, защото няма как да е такава, но му пожелавам да може да свърши колкото се може повече работа в полза на нашия спорт.
– Росен Ковачев бе избран за член на Контролния съвет, т.е. на още едно важно място клубовете по планинско колоездене ще имат човек.
– Особено ценна е и една промяна в устава, която позволява към Управителния съвет да бъдат създадени легитимни помощни органи – комисии, отговарящи и подпомагащи различните видове колоездене – шосейно, пистово, планинско, ВМХ и дори траял.

За съжаление аз нямаше как да се раздвоя и да присъствам на това събрание, което по думите на очевидци е продължило 7-8 часа. Затова и малко се забавихме с информацията, нито пък има как да ви предоставим пълна такава, но ви препоръчвам горещо да прочетете един сборен „репортаж“ от разкази на участници в събранието, който е публикуван при нашите приятели от Bikeporn. От тази статия всъщност ще научите доста: http://www.bikepornmag.com/?p=2883.

Особено внимание в този репортаж обърнете на споделеното от Симеон Стоилов. Симо е сред хората в нашата общност, които са имали най-много вземане-даване с БКС, той познава от години процедурите и, уви, интригите там, така че неслучайно неговото мнение прилича на кратък, но доста добър анализ, и в него той казва много важни неща и за това какво ще трябва да подобрят клубовете, ако искат да са активни участници в положителни промени.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>