Знаете ли, че можете да предпазите рамката си от броните/маркучите с помощта на…

…накрайници за крака на маси/столове. Това е едно евтино решение, което по нищо не отстъпва на специализираните протектори, продавани във веломагазините, освен може би по външен вид. Въпросните накрайници се продават на най-различни места – от квартални железарии до големите хипермаркети със стоки за строителството и бита, а също и в мебелните магазини. Обикновено в опаковката има един или два листа с налепени на тях различни по размер и доста като брой лепенки от дебел, омекотяващ материал, но може да има и единични бройки, предполагам. Предназначението им е да се залепват от долната страна на краката на маси, столове и други мебели, като по този начин намаляват шума и предпазват от надиране подови повърхности като паркет или др.

Това, което ни интересува във връзка с велосипедите е, че тези лепенки са с доста здраво лепило, устойчиво дори на лошите атмосферни условия, в които често караме. Освен това се намират лесно такива с различни размери и форма, дори и с различен цвят (понякога), така че да разполагате с най-подходящите за съответното място протектори. Плътният омекотяващ материал пречи на броните/маркучите да изтъркат боята на рамката, като в същото време предпазва и самите тях.

Реклама

Не на последно място, подобно решение е съвсем поносимо за портфейла ви. Показаните на горната снимка два листа с различни размери и форми струваха преди няколко години общо 7 лв. (в една опаковка) и оттогава съм ги ползвал върху 3 или 4 велосипеда, като виждате сами колко още ми остават.

Използвам случая да благодаря на Камен Котев (sailman във форума), който навремето ми отвори очите за този полезен артикул.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>