Дребни подобрения в МТБ-БГ през януари и февруари 2014 г.

Както обикновено, използвахме зимните месеци (не че бяха много зимни) да отметнем някои отдавна отлагани задачи, включително и някои дребни неща, свързани с функционалността на сайта.

Едно от тях е свързано с качването на снимки в Галерията. Някои от вас може би са изпитвали проблеми при опит да качат повече на брой снимки – най-често това е било неуспешно, поне такива сигнали получихме. Оказа се, че „грешката“ е лесно отстранима и в момента вече не би трябвало да има проблем да качите максималния брой – 20 снимки наведнъж, стига да спазите ограничението за размер за всяка една от тях (1.5 МВ).

Добавихме и една друга възможност за качване на снимки, която е доста удобна, но в миналото ни създаваше проблеми. Това е качването на цяла галерия чрез zip архив, съдържащ снимките за нея. В потребителския панел на галерията тази опция е наречена „Качване в пакет“ и изглежда ето така:

За да е успешно качването обаче, има няколко изисквания към файла и снимките в него:
– отделните снимки трябва да отговарят на ограничението за размер (1.5 МВ)
– целият файл не може да надвишава 32 МВ
– в архива не трябва да има папки – само снимки
– общото заглавие може да съдържа само латински букви и цифри от 0 до 9. Това е малко неприятно, но така е зададено в самия софтуер.

Друга дребна, но дълго отлагана задача, е активизирането на профили на МТБ-БГ в Google+ и Twitter. Иначе казано, вече можете да следите новите материали, които публикуваме, и в тези две социални мрежи, както и във Facebook.

В Google+ можете да ни намерите на адрес: https://plus.google.com/115720184268541032344/

В Twitter можете да ни добавите като: https://twitter.com/mtb_bg

Рапорт даден! 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>