Спускане с колело в улей за бобслей

Покрай зимните Олимпийски игри в Сочи някой явно си е задал въпроса: „Какво би било, ако човек се спусне с велосипед по улей за бобслей през лятото?“. Оказва се, отговор има под формата на не един и два видеоклипа в интернет, като най-много са тези от улея в Сараево, където са се провели игрите през 1984 г. Сега, тридесет години по-късно, този улей е занемарен и рушащ се, но изглежда се ползва често за забавление от местните планински колоездачи, в резултат на което са заснети и споменатите видеокилпове.

Търсенето ни на тази тема обаче разкри и допълнителни резултати, включително такива с каране по улей за бобслей през зимата. Всъщност най-хубавият филм, който открихме, е точно такъв и е направен миналата година от германския производител на велосипеди Radon. Започваме именно с него, тъй като гледането му наистина си заслужава:

Продължаваме с още едно спускане по лед, само че не толкова успешно. Заснето е в Инсбрук, Австрия:

Mountain Bike Bobsled Run from Aaron Lutze on Vimeo.

След тези кадри, които са в унисон със сезона и нормалния вид на съоръжението, преминаваме и към филмите, които са със спускане „на сухо“. Първите два клипа са от споменатия улей в Сараево, а след тях има и още един от Лилехамер:

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>