Andalucia Bike Race 2014 започна!

На 23 февруари, неделя, бе даден стартът на четвъртото поредно издание на едно от най-бързо развиващите се многоетапни състезания в Европа. То поставя своеобразно начало на сезона за подобни надпревари на Стария континент, което е възможно благодарение на топлия и приветлив като цяло климат в южната испанска провинция Андалусия. Не са рядкост обаче и типичните зимни условия, което се видя съвсем ясно в състезанието през 2013 г., което тогава отразихме с пълни подробности, тъй като в него участваше и белгиецът Уоутър Клепе като представител на Ram Bikes и MTB-BG.com.

Тази година Уоутър отново е на линия, кара с друг съотборник – Брам Сайес, и за друг отбор, отново медиен, този път за румънския сайт Freerider.ro. Иначе казано, отново имаме повод да следим отблизо надпреварата, така че очаквайте след края на състезанието репортаж за развитието му в отделните етапи, както и няколко думи от Уоутър, които ще са най-ценни. Дотогава можете да следите всеки ден резултатите в сайта на събитието: http://www.andaluciabikerace.com/.

След първия етап Уоутър и съотборникът му заеха 23 място в категория Мъже-елит, която е най-оспорваната. Това е изключително добро начало, особено като се има предвид все по-професионалния профил на това мероприятие. FREERIDER.RO-TRUST-RAM-BIKES със сигурност е един от малкото любителски отбори на толкова предни позиции – пред и около тях се забелязват предимно професионални тимове.

Пожелаваме им да запазят и дори да подобрят класирането си в следващите дни!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>