Непрестанното търсене на баланса – видеосерии с Никола Вуйо

Никола Вуйо е един от най-успешните планински колоездачи за всички времена и повечето ни читатели сигурно познават добре името и постиженията му. Като състезател по спускане Нико 10 пъти бе световен шампион и е неколкократен носител на Световната купа. По-късно той реши да се пробва в автомобилните рали състезания, където също се справяше чудесно, но за наша радост през 2013 г. французинът отново е една от водещите фигури на състезателната МТБ сцена, но този път в дисциплината ендуро, за която той не крие, че е най-точното отражение на планинското колоездене, каквото той го обича.

Като един от основните му партньори, Sram представя серията от видеоклипове, озаглавена „Непрестанното търсене на баланса“ – чрез нея всички ще можем да проследим развитието на Вуйо в ендурото, при това не само в състезателните стартове, но и в подготовката за тях.

Засега са готови две серии от поредицата, които можете да видите тук. На по-късен етап ще добавяме и останалите, когато се появят.


Епизод 1 – Sram MTB Wheels

Както показва заглавието, първият филм е посветен на новите колела на Sram, които Нико тества по време на подготовката си за Световните ендуро серии. Освен това тази серия има и въвеждащ характер, съдържайки и някои биографични и архивни кадри. Заснемането и монтажът са от Виктор Лукас.

Епизод 2 – Ендуро състезанията

След труден първи старт в Пунта Ала, където спукана гума го извади от състезанието, Нико спечели втория кръг във Вал д`Алос, Франция. Сезонът му продължи възходящо с второ място в третия кръг в Двете Алпи. Вижте как Нико обяснява приспособяването си към новия формат и как подбира окомплектовката и настройките на байка си, за да постигне своите цели. Филмът отново е дело на Виктор Лукас.

Епизод 3 – Проектиране и развойна дейност

Макар че тук карането на Нико е по-малката част от видеото и е най-вече в ролята му на тест карач, ще научите интересни неща относно проектирането, тестването и развитието на продукт като колелата Roam и Rail на Sram. Ако Вуйо може да ги кара агресивно и да разчита на тях, значи и вие можете!

Повече информация за МТБ колелата на SRAM Roam и Rail можете да намерите тук: 
http://www.sram.com/sram/mountain/family/roam-wheels

http://www.sram.com/sram/mountain/family/rail-wheels

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>