MOVE Week Plovdiv 2013 – 7-13 октомври

Нашите приятели от велоклуб „Крива спица“ отново ще се включат активно в Европейската седмица на движението и спорта MOVE Week. Те планират цели 4 мероприятия, които могат да бъдат не само приятни, но и полезни за всеки. Вижте подробностите:


Готови ли сте да се раздвижите?

От 7 до 13 октомври ще имате този шанс в рамките на седмицата на движението и спорта – MOVE Week 2013. Този „фестивал“ на спорта се провежда за втора поредна година в България/Пловдив и предлага на любителите на активния начин на живот, а и на по-мързеливите, да вземат участие в безброй активности. В програмата са включени отворени фитнес тренировки, уроци по различни източни бойни изкуства, гимнастика, йога, танци и много други. Всеки ще може да открие по нещо за себе си, без значение дали е малък или голям, дали вече е напреднал или е начинаещ. Пълната програма на MOVE Week може да откриете на www.moveweekbg.info и фейсбук страницата.

По традиция от велоклуб „Крива спица“ подкрепяме инициативи, популяризиращи активния начин на живот, и отново ще вземем участие в седмицата на движението и спорта с няколко велосъбития.

На 8 октомври (вторник) от 17:00 ч. ще бъдем на велопарк „Тракия“ и ще проведем отворено обучение по планинско колоездене. Каним всички, които желаят да се докоснат до планинското колоездене, и то в рамките на града, да заповядат. Единственото условие е изправен велосипед и велокаска. За повече подробности можете да следите събитието във фейсбук страницата ни. Там ще откриете и карта с точното разположение на велопарк „Тракия“.

За тези, които ще се опитат да се оправдаят, че велопарк „Тракия“ им е далеч, на 9 октомври (сряда), отново от 17:00 ч., ще се съберем да покараме, този път на велопарк „Пловдив“. Отново ще има отворени уроци и всеки желаещ да подобри уменията си за управление на велосипед по пресечен терен ще получи инструкции и съвети. Условията са същите – изправен велосипед и велокаска. За повече подробности и карта с точното местоположение на велопарк „Пловдив“ посетете страницата на събитието във фейсбук.

На 12 октомври (събота) от 9:00 ч, каним младите любители на колоезденето от 10 до 18 години да премерят сили в състезание по планинско колоездене. То ще се проведе по алеите в парк „Лаута“, ж.к. Тракия. Участниците ще бъдат разделени в общо 6 възрастови групи, а записването ще става на място – входа на парка от страната на картинг писта Лаута. Може би вече се досещате за задължителните условия за участие? Точно така – добро настроение, изправен велосипед и велокаска. Подробности относно надпреварата ще откриете в страницата на събитието във фейсбук.

И след всички велоуроци и състезателни емоции от изминалата седмица, на 13 октомври (неделя) ви каним малко да се пораздвижим с планинско колоездене. Маршрутът ще бъде в близките Родопи и ще е подходящ за начинаещи. Групата ще се събира на Кукленско шосе при паркинга на Митницата. Бъдете точни – в 9:30 ч. потегляме. Вече знаете условията – изправен велосипед и велокаска. За допълнителна информация следете събитието във фейсбук.

Следете и темата във форума на МТБ-БГ: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=146951

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>