24-часов маратон по планинско колоездене 2013 – записването започна, още подробности

На 14 август започна записването за седмия 24-часов маратон, организиран от велоклуб „Крива спица“. Първите подробности за това вълнуващо състезание, което от години е едно от най-важните в календара за планинско колоездене у нас, ви съобщихме още в началото на месеца.

Сега обаче местата за участие бързо се запълват (в една от категориите предварително определения максимум вече е достигнат), а освен това станаха известни и други подробности, включително относно спонсорите и наградите, които са отразени и в обновения плакат на събитието:

Преди всичко, насочваме ви към страницата за регистрация в състезанието: http://kriva.org/bg/24чМТБ_Регистрация. Там ще намерите основните изисквания за записване, както и три отделни форми за съответните състезателни категории, като при всяка от тях се показват и оставащите свободни места. както вече споменахме, те не са много, така че желаещите да участват трябва да побързат.

Стартът е на 31.8.2013 г. в 13:00 часа, а финалът – 24 часа по-късно. Който направи повече обиколки по 11 километровото трасе в горите над село Мътеница, денем или нощем, той ще спечели и наградите на спонсорите.

Тази година за победителите отново ще има ценни трофеи. Веломагазин Velocity ще предостави вело аксесоари от марките IXS и XLC. Camouflage.bg – магазин за професионална екипировка – ще участват с награди от Teva и Tatonka. Разнообразно туристическо оборудване винаги може на намерите в магазини Stenata, които ще предоставят продукти на Deuter. Дългогодишните партньори на маратона и XCoSports ще зарадват победителите с награди от SILVA и Vytalyte. Време е да спрете да се чудите дали участието си заслужава – такова многобразие от качествени награди не се печелят всеки ден.

„24 часов маратон по планинско колоездене“ ще се присъедини и към благотворителната инициатива на „Шнайдер Електрик – Пловдив“ и „Зонта клуб Пловдив“ – „Use Your Legs“ / „Използвай краката си“. Велоклуб „Крива спица“ ще ‘дари’ изминатите от участниците в маратона километри на Фондация Шнайдер Електрик, която за всеки регистриран километър дарява средства на Зонта клуб Пловдив към проекта „Виждай ясно – живей щастливо“, за закупуване на рефрактометър за ранна диагностика на проблеми с очите на деца и за бебета, родени преждевременно.

24 часовият купон ще се състои на различно място от миналогодишното, много по-достъпно за автомобили, в близост до вода и по-близо до село Мътеница. Трасето на надпреварата в основната си част ще се припокрива с динамичното трасе от 2012 г., което се хареса доста на повечето участници в предишното издание на състезанието.

Побързайте с регистрацията на kriva.org и ще ви очакваме на старта след само 2 седмици!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>