Промени в системата за номиниране на снимки за конкурса Снимка на месеца

Аудиторията на МТБ-БГ също ще може да участва в определянето на снимките, които ще участват в конкурса

Както знаете, през пролетта на 2013 г. започнахме една нова инициатива под формата на ежемесечен фотоконкурс. За момента тя се развива добре и като цяло постигна повечето от целите, които бяха поставени пред конкурса – да привлече повече снимащи хора, които да споделят хубавите си кадри, а някои от тях да си тръгват и с награда. Смеем да твърдим, че разнообразието от снимки в сайта се увеличи, смеем и да се надяваме, че така ще е и занапред. Единствената цел, която за момента не е изпълнена напълно, е повишаване на активността на нашите потребители по отношение на снимките – например по-често да ги оценяват. Всъщност конкурсът до момента допринесе и затова, но нещата в някакъв смисъл „зациклиха“, т.е. активността е съсредоточена основно в периода от обявяване на номинациите до избор на победителя, а на нас ни се иска да е постоянна, през целия месец. Затова решихме да включим аудиторията и в процеса на определяне кои снимки да участват в конкурса.

Как ставаше това досега? Чрез една скрита Facebook група от двайсетина приятели на МТБ-БГ, на които редакцията регулярно предлага снимки за одобрение и тези от тях, които съберат най-много харесвания, продължават напред към конкурса. Ние също сме си запазили правото да номинираме 2-3 снимки самостоятелно, ако сметнем, че са били подценени от това своеобразно жури.

Какви промени въвеждаме? Споменатата група ще продължи да ни помага в номинирането на снимки, но освен това същите снимки ще бъдат предлагани на вниманието и на нашата аудитория чрез стената на МТБ-БГ във Facebook. На нея ще публикуваме връзки към предложените от нас снимки в Галерията на сайта, като всеки ще може да хареса подобна връзка на стената ни, а ако има регистрация в сайта, и да гласува за снимката в галерията. По този начин на 15-то число от месеца ние ще определяме номинациите на базата на цели три критерия – оценката нашата „редакционна“ група, харесванията на стената ни и оценките за предложените снимки в галерията. След това гласуването ще протича по обичайната схема с жури и участие на публиката за определяне на победителя.

Ако не знаете как да достигнете до МТБ-БГ във Facebook, ето линк: https://www.facebook.com/mtbbg

Започваме още от днес, надяваме се, че ще е интересно и за вас!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>