Националният шампионат се отлага с една седмица

Обновяване, 19 юли 2013 г.

Както можеше да се очаква, основната работа по организацията на състезанието в тези кратки срокове ще се стовари върху екипа на Comcept Creative, който, разбира се, няма нищо общо с немарливото отношение на БКС към Националния шампионат. Ето какво написа Ема Паунова в нашия форум:

„Здравейте на всички! По някаква причина се оказа, че ще се наложи ние да се занимаем с организацията на състезанието, поне каквото зависи от нас и от курорта. В момента работим със страшна сила, за да можем за поредна година да наваксаме изгубеното време и да се опитаме да свършим работата както трябва – поне отново ще кажа – каквото зависи от нас. Иначе датите за състезанието са 28 и 29 юни (следващия уикенд), като в събота ще се проведе крос кънтри състезанието, а в неделя ще са квалификациите и финалите за спускането. Регистрацията ще става по класическия начин чрез форма за участие на нашия сайт. Надявам се още утре сутрин да можем да публикуваме всичко належащо. С оглед на това, че сроковете за организация са ужасно кратки и липсата на каквато и да е коректна информация до този момент, предполагам, че ще имате много въпроси (ние също), така че пишете ни – ще направим всичко възможно да дадем отговор и решение на въпросите ви. Това е за сега – ако има нещо, съм на линия. Поздрави от Пампорово!“

И така, скоро вероятно ще се появят и подробностите, така че очаквайте ги!


Оригинална новина от 16 юли 2013 г.

В типичния за Българския колоездачен съюз стил, броени дни преди първоначално обявените дати за Националния шампионат, стана ясно, че той ще бъде отложен с една седмица. Което все пак е по-добре, отколкото изобщо да не бъде проведен, както мнозина бяхме започнали да си мислим поради липсата на каквато и да е информация дори седмица по-рано.

Вероятно е необходим истински талант за подобни резки промени в календара на събития, които са обявени шест месеца по-рано и на всичкото отгоре са фиксирани на международно ниво от UCI, но знаем, че БКС ги умеят тези неща.

Както и да е, сега поне вече се знаят две неща – държавно първенство ще има и ще е в Пампорово на 26-27 юли. Датите са поредната странност, тъй като става дума за петък и събота – силно подозираме, че реалните ще бъдат по-скоро събота и неделя, но как да знае човек – засега разполагаме само с тази кратка официална информация:

http://www.bcu.bg/read_news.php?language=1&choice_news=38

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>