Сокол скитник преследва Джий Атертън

Този видеоклип на Red Bull се появи преди повече от месец и веднага обиколи интернет, но по различни причини тогава не успяхме да реагираме и да го публикуваме. Той обаче е толкова добър и грабващ, че реално няма значение кога точно ще го гледа човек… и колко пъти, защото сигурно ще ви се прииска да го направите повече от веднъж.

Като казах грабващ, точно това е в основата на сюжетната линия – сокол скитник, един от най-съвършените хищници, най-бързото животно в света, развиващо при пикиране скорости от порядъка на 320 км/ч, се опитва да сграбчи примамка, закачена на гърба на един от най-бързите спускачи – Джий Атертън, докато той кара по едно от трасетата във Великобритания. Разбира се, дори Джий не може да се движи толкова бързо, колкото птицата, но за нейно затруднение колоездачът непрекъснато сменя траекторията си на движение – завива, скача, забавя… Ще успее ли соколът да отмъкне ловния трофей от гърба на спускача? Гледайте и ще разберете!

Гледайте също така:
Камерата, монтирана на птицата: http://youtu.be/jTJYc8O1ocM
Филм за правенето на видеоклипа: http://youtu.be/dGcGGkqKJkU

http://redbull.com/bike

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>