Enduro World Series – трети кръг в Двете Алпи, Франция

Джером Клементс и Трейси Моузли победиха в Cannondale Enduro Les 2 Alpes

След третия кръг от Enduro World Series, Клементс и Моузли поведоха във временното класиране.

След като спукана гума го лиши от подиума във Вал Д’Алос предишната седмица, фаворитът в Enduro World Series Джером Клементс (Cannondale Overmountain) спечели сериозна преднина от 25 секунди в ранните етапи на състезанието в Двете Алпи, което бе част и от европейското издание на фестивала Crankworx, и успя да запази това предимство, завършвайки на първо място. Това бе първа победа за него в сериите, но благодарение на предишните си резултати, с нея Клементс оглави и временното класиране.

Състезателите на Lapierre Никола Вуйо и Сам Бленкинсоп завършиха на второ и трето място. Надеждите на Фабиен Барел за подиум след победата му в първия кръг в Пунта Ала за пореден път бяха разбити от спукана гума.

В категорията на жените Tracy Moseley (TREK Factory Racing) продължи да доминира сериите, спечелвайки трета поредна победа, пред Сесил Раванел (GT Skoda) и Емелин Раго (Team Lapierre). 

Лори Вержие (Team Lapierre) доказа, че водачът при младежите Мартин Мейс (GT Factory Racing) може да бъде победен и използва своята 26-секундна преднина от първия специален етап, за да удържи първото място до края. И двамата младежи записаха времена, които бяха добри дори за групата на мъжете. Въпреки второто място в този кръг, Маес запази първото място във временното класиране.

Третият кръг се отличаваше и с най-стръмните и технични трасета до момента, с четири етапа, които бяха подпомогнати от седалков лифт, като всички бяха съсредточени в един ден.

„Не би могло да има три по-различни състезания от тези до момента“, сподели водачката при жените Трейси Моузли. „Опитахме от всичко, а последното състезание бе особено тежко.“

Официален видеоклип от Dirt TV ще намерите на адрес www.enduroworldseries.com/video .

Следващото състезание от Enduro World Series ще ни пренесе отвъд океана, в Уинтър Парк, Колорадо, в края на юли. Резултати и повече подробности можете да намерите в сайта www.enduroworldseries.com .