Pamporovo Bike Cup 2013 – 21 юни, тренировки

Първият ден с каране беше страхотен! Трасето бе перфектно – сухо, не много прашно, почвата е рохкава и държи страшно. Участниците бяха десетки – чух число от порядъка на около 200 души, които са се записали до момента (предварително и на място). Много от тях все още не бяха пристигнали, но снощи и днес сутринта бройката би трябвало да бъде „попълнена“.

Приятно бях изненадан от броя на чужденците – признавам си, че не очаквах да са толкова много. Това със сигурност ще направи състезанието много оспорвано, защото някои от тях са изключително бързи. Засега освен братята Робърт и Ед Смит от Великобритания, най-силно впечатление ми направиха един младеж от отбора Steve Peat Syndicate и един гръцки състезател, за когото разбрах, че май е шампион на страната си и наистина промени представите ми за гръцките спускачи, които до момента не бяха ме впечатлявали с кой знае какво каране.Този човек обаче наистина ще е един от претендентите за първото място:

Някои от нашите момчета също са сред най-бързите или поне така изглежда при преминаването им в отделни участъци. Само хронометърът обаче ще може да потвърди дали ще успеят да вземат места в челото и какви ще са разликите на късото и интересно трасе в Пампорово.

По него има само някои дребни промени, които са го направили още по-интересно. Става дума за отделни нови елементи като един остър шикан след минаването под лифта, около който вчера прекарах повече от час в търсене на начин да уловя скоростта, с която добрите взимат тези два завоя – направо е нереална на моменти!

Двата най-технични участъка, също са се променили, включително и заради затварянето на някои линии от организаторите. Точно при най-стръмния такъв вчера имаше постоянно скупчване на хора, които наблюдаваха и анализираха преминаването на другите. Сега там линията като цяло е права, но много изровена, със страничен наклон, прагове и изскокнали корени, които се опитват да изкарат състезателите от желания курс на движение.

Всички вчера бяха много надъхани за каране – някои със сигурност направиха над 20 спускания по трасето. В момента (12:00 ч) текат тренировки, а следобед ще бъде квалификацията, в която ще разберем кой как се справя наистина…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>