Обиколката на Витоша 2013 – резултати

Както знаете, днес се проведе най-масовото състезание по планинско колоездене в България – Обиколката на Витоша, известна още като Витоша 100. Всъщност пълното наименование на събитието е Скороходна и колоездачна обиколка на Витоша и то показва, че в надпреварата се включват както пешеходци, така и велосипедисти. В последните години интересът към мероприятието дотолкова се засили, че организаторите се принудиха да въведат квоти за двете групи, като тази за колоездачите по принцип е 650 души. Ако не беше това ограничения, броят на участниците сигурно би бил още по-голям, защото няколко дни преди старта всички места вече бяха заети, а не липсваха хора, които да питат за още.

Обиколката Витоша 100 е толкова популярно състезание, че едва ли има какво ново да кажем за трасето, или за организацията му, която по мнението на участници тази година е била на най-високо ниво. Мнозина от вас сигурно се следили и живото предаване на Mnogoperki – дори и сега можете да видите някои записи ТУК.

Отзиви от участници можете да прочетете в темата в нашия форум: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=137926 (от трета страница нататък).

А основната цел на тази кратка сводка всъщност е да ви запознаем с челните места в класирането тази година, които не са изненада, но все пак:

Мъже

1. Уоутър Клепе (Ram Bikes)
2. Тодор Ангелов (КК Варна)
3. Бойко Танчев (Мамут/Maxbike)
4. Петър Евстатиев (Мамут/Maxbike)
5. Венцислав Баков (Мамут)
6. Васил Василев (КК Несебър)
7. Николай Гугински (Мамут)
8. Николай Георгиев
9. Илко Илиев (Мамут)
10. Христин Ангелов

Жени

1. Христина Козарева (КК Одрински)
2. Анелия Карагьозян (КК Варна)
3. Мария Нечева (Зелен път)
4. Ели Декалова
5. Венцислава Цачева

Пълното класиране можете да видите тук: http://www.vitosha100km.bg/bg/ranking/cyclist

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>