Каски Airoh Fighters – преглед

Airoh е италианска марка, основана през 1997 г. Тя бързо се утвърждава като една от водещите фирми за каски за мотор на европейския, а по-късно и на световния пазар. Притежаващи технология, опит и доста карачи за консултанти зад гърба си, Airoh решават да пуснат своята първа каска за велосипеди, насочена към дисциплините спускане, фрийрайд и супер ендуро!

 

Миналата година италианците представиха новата си серия. Интересно е, че до сега сме виждали доста хора да карат спускане с каските им за мотокрос.  Моделите се отличават от тези за мотор предимно по две неща – по-ниско тегло и агресивен дизайн.

Като за ценовият си клас Airoh Fighters предлага повече от задоволително качество – това е едно от нещата, на които фирмата държи. 900 грама не се среща често като число, свързано с тегло на каска с подбрадник. Дори един от лидерите в бранша – Troy Lee Designs D3 Carbon тежи 1040 грама.

Fighters се предлага в 6 разцветки: Shot, Millenium, Thorns, Danger, Wonder и Color.

Размерите на черупката са 2, а на вътрешната част – XS, S, M, L, като черупката е изработена от въглеродни и кевларени нишки .

Нека разгледаме някои от основните характеристики на Fighters:

–          Отворите са големи и разположени на важни за циркулацията на въздуха места. Интересно е, че горните два отвора, които са точно след козирката, могат да се затворят с капаци, ако вали дъжд. Разбира се, капаците вървят в комплект с каската.

–          Меките части, които са на бузите, могат да се махнат при сериозно падане, за да бъде лесно отстранена каската без да се налага преместване на главата.

–          Закопчаването е D-образно посредством две алуминиеви части. Този тип, макар и сложен, е за предпочитане, защото е практически невъзможно каската да падне от главата ви вследствие на удар.

–          Всички подплати и меки части могат да се махат от каската, за да се изперат или почистят.

Не на последно място – нивото на сигурност. Airoh си партнира с MIPS (Multi-directional Impact Protection System) и използва BPS (Brain Protection System). MIPS имитира системата за сигурност и съхранение, която самият мозък има.

С този модел Airoh директно влизат в пазара за каски с високо качество. Доста смел подвиг, но след като разгледахме подробно каските, можем да кажем, че са се справили отлично.

Цената за Fighters варира между 549 и 599 лв.

Каските на Airoh може да намерите в:

True Riders – ул. „Голо Бърдо“ 5, София;

True Riders – ул. „Калиакра“ 27, София или:

Е-магазин: http://store.trueriders.bg/brands-1/bike-brands/airoh.html

Фейсбук:

–          https://www.facebook.com/True.Riders.Shop?fref=ts

–          https://www.facebook.com/BAS.by.TrueRiders?fref=ts

 

Twitter:  https://twitter.com/TrueRiders_shop

Skype:

–          Trueriders

–          Trueriders.ndk

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>