Марибойково DH – първи резултати

В мрежата вече се появиха първите резултати от Mariboikovo DH Open, покрай които излизат наяве и някои интересни новини за отделни състезатели и отбори.

Започваме от жените, тъй като тайм най-сетне виждаме пробив в статуквото, както биха се изразили политици на следизборна пресконференция. Иначе казано, Ани Томева от Свободно измерение успя да надделее над Илинда Евтимова (Gravity) и то с цели 16 секунди. При това, както стана ясно от техни постове във Facebook, каранията им са били чисти, без падания. Безспорно за Ани това е голям успех и се надяваме, че ще ѝ даде още повече увереност, така че все по-често да виждаме оспорвани класирания в дамската категория. Трета остана Даниела Караджова.

При мъжете Росен Ковачев (Gravity) завърши със секунда преднина пред Стивиан Гатев (Go Ride Kona), а трети остана Боби Крумов от Ram Bikes.

В тази връзка се избистря и другата новина – някои от най-силните български състезатели, включително Росен Ковачев, Илинда Евтимова и др., са с нов отбор, който се казва Gravity. Частично тази информация бе достигнала до нас още напролет и доколкото знаем, става дума за техен собствен тим, който ще бъде подпомогнат и от определени спонсори. Ще се опитаме в скоро време да набавим допълнителна информация по въпроса.

При юношите Иван Гиргинов бе най-бърз, следван от Мартин Бочуков (Ram Bikes) и Георги Георгиев (Undergrounf Riders). В тази група ще обърнем внимание и на четвъртия в класирането – Асен Стратиев, който също смени отбора си за 2013 г. и вече кара за Industrial.

При твърдаците първите трима са Димитър Мънев, Венцислав Стойчев и Алекс Ангелов, а при ветераните – Добри Добрев (Champion Racing Team), Николай Желев (Shore Invaders) и Любомир Тодоров (Drag).