Teva вече предлага обувки за автомати

Първият такъв модел на компанията се нарича Pivot, насочен е към универсално приложение (All Mountain) и включва някои доста интересни детайли.

Ако не сте чували за компанията Teva, тя е известна преди всичко със своите сандали, туристически и спортни обувки, а преди няколко години производителят навлезе и на МТБ пазара, започвайки с обувки за платформени педали, които използват за подметката „лепкава“ гума, създаваща здрав и плътен контакт с педалите. Като част от маркетинговата си кампания за тези модели Teva привлече и някои известни слоупстайл карачи, които да представят нагледно възможностите им.

Сега обаче компанията е решила, че е дошло време да предложи нещо и за хората, каращи с автомати, и трябва да призная, че резултатът е, меко казано, добър!

Pivot имат вид почти на обикновени спортни обувки, лесно бихте могли да ги сбъркате с маратонки, ако не беше широката велкро-лента, която осигурява допълнително затваряне и пази връзките на място.

Главните детайли обаче са отдолу, откъм подметката. Обувките на Teva са съвместими със стандарта за закрепване на парчета с 2 болта, но добавят едно интересно решение – освен по „нормалния“ начин чрез затягане на болтовете от долната страна към подметката, има и още една възможност – да ги завиете през подметката отгоре и краят им да пристегне парчетата за педалите. Това изисква специални парчета с болтове Torx T25, но Shimano и Crankbrothers ще предлагат такива. Teva пък доставя продукта с дълъг инструмент, като затягането на парчетата може да стане директно през обувката, без дори да махате връзките. На теория, а според производителя и на практика, това би позволило настройване на парчетата по съвсем нов начин – монтирате ги, без да ги затягате, след това стъпвате и нагласяте обувките в естествената и удобна за крака ви позиция и без да откопчавате обувките (само си изваждате краката) дозатягате парчетата направо през обувката.

Сътрудничеството между Teva и Shimano/Crankbrothers е било и в още една насока – производителят на обувки се е съобразил с размерите и дизайна на различните модели педали на двете споменати марки, така че с техните продукти обувките са напълно съвместими, без да е необходимо да се изрязва подметката или да се подлагат допълнителни пластини/шайби. И не само, че парчетата ще паснат идеално на отворите в подметката, но и останалата част от нея ще легне плътно върху платформата на педалите, ако те имат такава.

Като изключим панела за монтаж на парчетата, останалата част от подметката използва споменатата „лепката“ гума, която се казва Spider 365. Тъй като този материал е и по-тежък обаче, на места дизайнерите са изрязали части от подметката, като по този начин хем са намалили теглото, хем са създали грайфер за по-добро сцепление с разнообразни терени.

Цената на Pivot в САЩ е 150$.

http://www.teva.com/

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>