Байк за Чепън 2013 – кратък репортаж

Организаторите на „Байк за Чепън“ разпратиха до медиите кратък репортаж от състезанието, подкрепен с чудесните снимки на Георги Даскалов от Ram Bikes, които наред с магазини „Стената“ бяха сред основните спонсори на проявата. Вижте с няколко изречения основните акценти от събитието край Драгоман:

Байк за Чепън 2013

велосъстезание и празник на Чепън планина

Тази година времето беше на наша страна и още в ранни зори в неделя Чепън планина определено беше правилното място за пролетна среща на зелено.

Близо 60 колоездачи пътуваха заедно за събитието. За тях и за велосипедите им беше осигурен безплатен железопътен превоз до Драгоман.

Стартът на велосъстезанието за двете групи беше даден пред Център „Драгоманско блато”  точно 2 минути след 10 часа.

Тази година броят на участниците беше внушителен – в състезанието се включиха над 100 колоездачи, над два пъти повече от миналата година.  Много хора се присъединиха към идеята „Байк за Чепън” извън регламента – не за време, а за да споделят емоцията от карането в планината.

Имаше и съпътстващи забавления. Страхотното време позволи на най-смелите да изпитат тръпката да полетят в тандем с парапланер над Чепън и Драгоманското блато.  Любителите на планината пък се включиха в пешеходните преходи около Драгоманското блато и изкачването до вр. Петров кръст.

Благодарим на всички, които станаха част от идеята и събитието „Байк за Чепън” – участниците в състезанието, нашите домакини, приятели и партньори.

Вижте повече за състезанието и класиранията, както и репортажи и снимки от района и трасето.

Очакваме ви на фестивала за отговорен начин на живот, екология и устойчив туризъм „Зелени дни”.

Отзиви от участници, снимки, видео и други подробности можете да намерите тук:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=134624 (тема във форума на МТБ-БГ)
https://www.facebook.com/Bike4Chepan (страница на събитието във Facebook)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>