Четири от три

Пригответе се за един семеен сериал, разпространен от Red Bull в рамките на последните няколко месеца. Семеен, защото разказва за семейство Атертън. Поредицата е заснета и режисирана от Клей Портър – един от най-талантливите МТБ кинематографисти. Четири, защото толкова са сериите. Три, защото толкова са Атертън – Джий, Дан и Рейчъл.


Пардон, дамите са с предимство, така че първият епизод е посветен именно на Рейчъл и проследява един важен за нея състезателен уикенд – кръг от СК, но не къде да е, а именно във Форт Уилям, Великобритания, т.е. на родна земя и пред своята публика. Това обаче е свързано както с радост, така и с допълнително напрежение, а пословичното британско време винаги е в състояние още повече да обърка нещата. Предишните представяния на Рейчъл на това място не са най-добрите – какво ще ѝ донесе 2012 г. и как ще се справи с всички непредвидени обстоятелства?

След това идва ред на Дан, който след тежка контузия през 2010 г. реши да смени посоката на кариерата си, ориентирайки се към ендуро DH състезания от типа на Mega Avalanche. Именно един такъв старт и всичко около него е обхванато във втория епизод:

Третата серия е не по-малко интересна, тъй като проследява участието на Джий Атертън в култовото състезание Red Bull Rampage. Ще видите отблизо и от първа ръка колко брутална е тази надпревара и как всичко може да свърши само за един миг:

И накрая, цялото семейство се събира отново във Великобритания, за да превърнат заедно с местен байк клуб в Уелс една изоставена кариера, по която са карали „като малки“, в малък байкпарк с големи скокове и да ги изпробват първи:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>