Andalucia Bike Race 2013 – За последно: обобщение и видеорепортаж

На някои от читателите ни темата за Andalucia Bike Race може и да е омръзнала, но не се знае кога ще можем отново да се докоснем до толкова много подробности около едно голямо, многоетапно, международно състезание. Обилната информация се дължи не само на участието на Уоутър Клепе и Кен ван ден Булке в надпреварата, но и на отличната информационна кампания от страна на организаторите, които ни „заливат“ с интересни неща за събитието.

Последният акцент е 27-минутен видео/ТВ репортаж от шестте дни в Андалусия, който ще е интересен както за тези от вас, които са следили редовно стандартните репортажи в МТБ-БГ, така и за онези, които може би са ги пропуснали. Независимо от думите и снимките, винаги е приятно човек да види и малко истинско движение. Вярваме, че ще добиете още по-добра представа за терените, изпитанията и състезанието като цяло.

Освен това, като обобщение организаторите разпространиха и интересни данни за Andalucia Bike Race 2013:

Andalucía Bike Race отново подобри рекордите си

2013 Andalucía Bike Race ще бъде запомнено като едно от най-тежките издания на това незабравимо многоетапно МТБ състезание. Трудните пътеки и черни пътища на Кордоба и Хаен, заедно с лошото време, направиха тази надпревара още по-епична. От 676 стартирали (338 отбора) повече от 80% (271 тима, 543 участници) пресякоха финалната линия след 6 дни интензивно каране.

Всички тези участници, както и организаторският екип, създадоха икономически оборот в размер на почти 3 млн. евро. Що се отнася до настаняването в хотели, това означава повече от 9 000 нощувки – число, което е още по-значимо предвид слабия туристически поток през февруари.

Според “Diario de Jaén”, най-разпространения вестник в района на Хаен, хотелите в Сиера Мажина и нейните околности са имали около 70% заетост, благодарение на Andalucía Bike Race.

От друга страна, повече от 2 000 души бяха част от събитието, като те са консумирали над 2 тона плодове и ядки, близо 8 000 литра вода, 2 000 литра леки алкохолни напитки и 6 500 литра спортни напитки; общо над 14 000 литра течности са били изпити през тези 6 дни. 16 000 енергийни вафли и гелове са били изядени.

Организаторите на Andalucía Bike Race казват довиждане на това издание и благодарят на всеки, който по един или друг начин го направи възможно, и специално на всеки един от участниците – не само на тези, които стартираха тази година, но и на тези, които го направиха в миналото. А работата за 2014 г. започва отсега!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>