Правила на Winter Bike Duel vol.3 Pamporovo

За успешното и безопасно протичане на състезанието Winter Bike Duel vol.3 – Pamporovo 2013 сме подготвили един правилник, който всеки един участник в снежната байк надпревара е необходимо да спазва. Молим всички да го прочетете внимателно и ако има нещо неясно да ни попитайте – с радост ще помогнем. Предупреждава ме ви, че стриктно ще следим за спазването на правилата и се надяваме да не се налага да дисквалифицираме никого 😉

– Всички участници в състезанието ще бъдат разделени в три категории, като възрастта на състезателите се определя към 31.12.2013:
* Юноши 15+ (Родените преди 1998 г. включително)
* Мъже 19+  (Родените преди 1994 г. включително)
* Жени 15+ (Родените преди 1998 г. включително)

– Всеки един състезател е задължен да прочете внимателно и да подпише специална декларация за “Освобождаване от отговорност”, която ще му бъде предоставена от организаторите предварително по и-мейл и на място по време на регистрацията. За непълнолетните участници декларацията следва да бъде подписана и от родител/настойник. Състезатели без подписана декларация няма да бъдат допускани до състезанието.

– Състезанието ще протече на три етапа:
* Тренировки 
* Квалификации – Всеки един състезател ще направи индивидуално спускане за време. Вследствие на това ще се формират стартовите двойки за финалите, като най-доброто време ще се комбинира с най-слабото и т.н. 
* Финали – Спускане по двойки с преки елиминации – продължава първият финиширал състезател. 

– До финала ще бъдат допуснати първите 32 времена от квалификацията. В случай че записаните участници в дадена категория са под 32-ма, за финала се класират първите 16. В категорията на жените се класират всички. 

– При всеки дуел състезателят с по- добро класиране от квалификацията има право да избера стартовата си позиция.

– Умишлени сблъсъци от страна на състезателите не са позволени и се наказват с дисквалификация.

– Състезателите се движат от вътрешната страна на ски вратите /коловете/.  При пропускане на врата от трасето, могат да продължат от същата врата, която са пропуснали. 

– Всеки един от състезателите трябва да се яви на старта в указаното от организаторите време. При неявяване следва дисквалификация. Стартовите времена ще бъдат обявени минимум 30 минути предварително. 

– Всяка друга спорна ситуация се решава на място от организаторите.

– Използването на гуми с метални шипове е забранено.

– Задължително е използването на фул фейс каска и е препоръчително използването на всякаква друга защитна екипировка.

– Задължително е всеки един състезател да има валидна планинска застраховка за дните на състезанието. В случай, че няма такава, ще може да я сключи на място.

Ето я и програмата на състезанието:

9-ти февруари:

  • 14:00 – 17:00 – Регистрация – “Финална къща” на плац “Студенец”
  • 14:00 – 17:00 – Запознаване с трасето без колело
  • 17:30 – 22:00 – Тренировки

10-ти февруари

  • 09:00 – 10:30 – Регистрация – “Финална къща” на плац “Студенец”
  • 11:00 – 13:00 – Квалификации
  • 14:00 – 16:00 – Финали
  • 16:30 – … – Награждаване

Ако има нещо, което не ви е ясно, или имате нужда от допълнителна информация, можете да се свържете с нас тук.

Поздрави от нас и до скоро! 🙂

Concept Creative

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>