Winter Bike Duel vol.3 – 9-10 февруари 2013 г.

Да се спуснеш с колело по най-стръмната писта в Пампорово, пред изненаданите погледи на всички скиори и бордисти в курорта? Това не е просто идея – то ще се случи на 9-10 февруари, когато ще се проведе уникалното състезание Winter Bike Duel 2013.

Вече две години поред снежната байк надпревара събира над 100 участника от цялата страна, които имат смелостта да се включат в нетрадиционното състезание. За първа година Winter Bike Duel ще се проведе в Пампорово, което гарантира ново и разнообразно трaсе, по което ще е необходимо да се изпотиш добре, за да спечелиш.

Тази година в курорта беше открит най-новият специализиран парк за планинско колоездене в България, който разполага с над 25 километра разнообразни трасета и маршрути, като за следващия сезон бройката им ще се увеличи значително – повече от плановете ще бъдат споделени на място.

По традиция състезанието ще протече на два етапа – индивидуални квалификации за време, в следствие на които ще бъдат определени стартовите двойки. Финалите ще бъдат в дуел формат, т.е. стартиране по двойки с преки елиминации, което гарантира зрелищна надпревара и напрежение до края на всеки един сблъсък. Квалификациите и финалите ще се проведат на  10-ти февруари по специално подготвено трасе, изпълнено с множество големи виражи, скокове, бабуни и други разнообразни препятствия.

Новото тази година е, че състезанието ще бъде два дни и тренировките ще бъдат изнесени предния ден, като ще се даде много по-добра възможност на всички състезатели да се запознаят основно със състезателното трасе и да се подготвят добре за сблъсъка с опонентите си на следващия ден.

Участниците ще бъдат разделени в три категории – Юноши 15+, Мъже 19+ и Жени 15+.

В Winter Bike Duel vol.3 могат да се включат всички желаещи, като от тях се иска да заявят своето желание предварително тук.

Организаторите от Concept Creative, Case и Пампорово АД очакват тазгодишното издание на състезанието да бъде най-доброто досега, като обещават отлично подготвено трасе и стегната организация само с приятни изненади.

За победителите има подготвен паричен награден фонд от 1200 лева, както и предметни награди, любезно осигурени от спонсорите на събитието – Monster Energy и велосипеди Драг.

Специално за участниците в състезанието и техните близки има подготвени промоционални пакети от хотел Перелик за периода 08-11.02 – за допълнителна информация тук.

Очакваме всички любители на планинското колоездене, зимните спортове и всички, които просто обичат да се забавляват, на 9-10 февруари в Пампорово, за да дадем старт на състезателен сезон 2013 и да прекараме един хубав снежен уикенд в планината.

Следете и фейсбук събитието, както и темата във форума на МТБ-БГ 🙂