Община Чепеларе спечели проект за изграждане на велопарк

След като през есента на 2012 г. най-накрая бе официално открито дългоочакваното трасе за спускане над Чепеларе, през последните седмици се разбра, че родопския град има още по-сериозни планове за бъдещето. Ето какво гласи съобщението, което се появи в сайта на общината:

На 21.11.2012 г. в гр. София между Община Чепеларе и Държавен фонд «Земеделие» бе подписан договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 387 352.00 лв. на Община Чепеларе за реализиране на Проект „Изграждане на велопарк в района на ски-център Чепеларе” – Мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности” по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. Проектът предвижда изграждане на велопарк в района на ски-център „Чепеларе”, който предоставя възможност за спорт и активно прекарване на лятната отпуска в общината.

На същото място е публикуван и архитектурен проект за бъдещия велопарк, от който не могат да се видят всички детайли, които ни интересуват, но все пак става ясно, че ще има трасе за дуал слалом (а може би ще става и за 4Х?), трасета за спускане с различна трудност, пъмптрак и други интересни неща, включително кули/площадки за наблюдение, зона за загрявка и др. Този план можете да разгледате тук:

https://docs.google.com/viewer?url=http://www.chepelare.org/download.php%3Fid%3D582%26type%3Datt_files&embedded=false

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>