Горещ уикенд по случай закриването на сезона на Велопарк Пампорово

След като официално беше открит в началото на месец юли тази година, „Вело парк Пампорово” бързо успя да се превърне в една от водещите байк дестинации в България и любимо място за каране на малки и големи.  До този момент паркът разполага с общо 5 специализирани и обособени трасета и маршрути за планинско колоездене с обща дължина над 20 км, подходящи за всички възрасти и умения.

Още тази година, веднага след закриването на сезона ще започне работа по изграждането на три нови трасета в границите на парка, които да допълнят разнообразието и на които ще могат да се радват всички още от следващия летен сезон.

За 2013-та година има подготвени още много приятни изненади, като освен новите трасета – уникални за България, са подготвени още две международни състезания, едно от които Балканска купа, като началото на състезателния сезон ще бъде поставено още в края на февруари, когато ще се проведе зимното маунтин байк състезание Winter Bike Duel 2013, което ще е третото издание на събитието.

Специално за закриването на сезона от Пампорово АД обявяват 50%  намаление на лифт картите в неделния ден на 16-ти септември, за да може повече хора да покарат като за последно този сезон. Освен това всички желаещи ще могат да се възползват и от страхотните намаления на официалния партньор на парка – хотел „Орловец“, където могат да отседнат и да релаксират след натоварения ден по трасетата. Повече информация за пакетите, а и за всичко което се се случва на място може да намерите на сайта на парка – www.veloparkpamporovo.com, който стартира официално от 6 септември.

По случай началото на учебната година и закриването на сезон 2012, екипите на Concept Creative и WildBerries решиха да зарадват женската аудитория, като организират специален кръжок – обучение по планинско колоездене за момичета. В него ще могат да се включат общо 10 девойки, които трябва да заявят своето участие в обучението  на имейл [email protected] най-късно до 12-ти септември. Всички желаещи да станат част от уъркшопа, ще намерят допълнителна информация на www.wild-berries.com и www.conceptcreative.org

Друго интересно събитие за дните на закриването – 15-16 септември – е гостуването на един от атлетите на Red Bull, който ще покара по трасетата на парка заедно с фенове. 30 годишния словак Филип Полк е едно от големите имена на световната маунтин байк сцена, с показани завидни резултати на много големи състезания по цял свят. Негов девиз е: „I am always trying my best… I am always trying to push my limits higher” (Винаги давам най-доброто от себе си… винаги се опитвам да вдигна летвата по-високо!), което звучи много обещаващо и гарантира уникално преживяване. Очакваме Филип да направи зрелищно каране по трасетата на парка, което ще остави ярък спомен и ще топли дълго всички присъстващи.

Вечерта на 15 септември също ще бъде гореща, защото има подготвено специално парти за закриване на сезона с много музика и танци.

Очакваме всички любители на планината и спорта на 15-16 септември, за да изпратим лятото с усмивка и да се заредим със слънце за наближаващата зима.