Супермаратон Ком-Емине 2012 – 4 септември

Ден осми: Изворите на Камчия – Върбишки проход

Днешният етап се оказа един от най-бързите – тъкмо бяхме пристигнали с микробуса на Ram Bikes пред хижа „Върбишки проход“ и аз бях поел нагоре по червената маркировка на Ком-Емине, за да пресрещна състезателите, когато Николай Георгиев и Фьодор Драголов се появиха отдолу по асфалта откъм Върбица. И не че бяха объркали пътя – май само аз щях да объркам трасето, поемайки по старата маркировка, която вече не се използва и е трудно проходима…

Иначе изгубвания и днес не липсваха, но никое от тях не бе сериозен проблем. За много от участниците обаче далеч по-сериозно препятствие се оказа една баничарница в Котел – чух за доста „изгубено“ време там не от един и двама!


Снимка: Уоутър Клепе

Разликата между двамата основни претенденти за първото място бе не повече от минута, така че интригата за следващите два дни се запазва с пълна сила.

Цветомир Младенов обаче днес завърши едва пети, макар изоставането му да бе само няколко минути. Преди него бяха Александър Василев и Николай Коев, които дори направиха финален спринт по шосето към хижата, финиширайки с еднакво време.


Снимка: Уоутър Клепе

Петимата най-бързи завършиха деня с времена около или под 4 часа (стартът днес бе в 6:30, за да се избегне спускането в тъмна гора по мрак), така че от 11 ч нататък мнозина вече се бяха отдали на хижарски комфорт с баня, бира, хапване, сянка и дрямка.


Снимка: Уоутър Клепе

По всичко изглежда, че денят бе по-лек от очакваното и без нищо сериозно за отбелязване – в крайна сметка все трябва от десет дни да има и един такъв!

Ето го временното класиране след осем етапа (днес резултатите бяха качени и обработени в цифров вид, което доведе и до откриването на 1-2 грешки в по-задни позиции, така че сега всичко вече е точно):

Супермаратон Ком-Емине 2012

Временно класиране – 04.09.2012 г.

Име Време
1. Николай Георгиев 42:04 ч
2. Фьодор Драголов 42:11 ч
3. Цветомир Младенов 43:25 ч
4. Александър Василев 46:43 ч
5. Николай Коев 47:52 ч
6. Стилян Стоев 51:37 ч
7. Станимир Ангелов 54:35 ч
8. Анатоли Георгиев 58:33 ч
9. Мирослав Ангелов 63:02 ч
10. Мануела Дренска 72:29 ч
11. Атанас Минев 77:10 ч
Иво Стамболиев (пешеходец) 91:16 ч

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>