Супермаратон Ком-Емине 2012 – 3 септември

Ден седми: Проход на Републиката – Изворите на Камчия

Днешният етап показа, че всякакви прогнози относно резултатът от това състезание са излишни, защото обратът може да настъпи буквално в рамките на един ден.

Състезателите стартираха в мъгла и по тъмно, по един доста стръмен черен път. Това е една от причините грешките в навигацията да започнат още от ранна утрин.

С изключение на Цветомир Младенов, който за втори пореден ден финишира пръв, и Живко Димитров, който вече кара извън класирането, почти всички други участници объркаха маршрута поне по един път, поне за малко.

Освен това и двамата лидери – Николай Георгиев и Фьодор Драголов – имаха технически проблеми с веригите си, като Фьодор поне два пъти е спирал да я оправя, а Николай дори е пресякъл финалната линия тичайки до велосипеда си. А на всичкото отгоре днес се оказа и един от доста тежките във физическо отношение етапи – дължина около 60 км, но с денивелация 2400 м! (Бел.ред. – Първоначално получихме данни за 3400 м денивелация, но те май се оказаха грешни – Уоутър е засякъл 2400.)


Снимка: Уоутър Клепе

Вследствие на всичко това Фьодор и Александър Василев финишираха заедно на втора/трета позиция, с 15 минути изоставане спрямо Цецо.

Николай Георгиев пък се добра до финала цял час след победителя и 49 минути след прекия си съперник Фьодор. По този начин разликата между тях се стопи напълно и в момента е едва 6 минути – а това е абсолютно нищо при оставащи 3 дни и множеството опции за изгубване в тях.


Снимка: Уоутър Клепе

За съжаление интернетът отново е на няколко километра от лагера ни, ток също няма (затова пък вижте как изглежда временният ми офис!), така че няма как да си позволя по-дълъг репортаж – затова направо ви представям временното класиране след седмия етап:

Супермаратон Ком-Емине 2012

Временно класиране

1.

Николай Георгиев

38:24 ч

2.

Фьодор Драголов

38:30 ч

3.

Цветомир Младенов

39:37 ч

4.

Александър Василев

43:02 ч

5.

Николай Коев

43:57 ч

6.

Стилян Стоев

45:53 ч

7.

Станимир Ангелов

49:52 ч

8.

Анатоли Георгиев

54:08 ч

9.

Мирослав Ангелов

58:06 ч

10.

Мануела Дренска

65:49 ч

11.

Атанас Минев

65:50 ч

 

 

 

 

Иво Стамболиев

76:49 ч

Между другото Атанас Минев засега печели наградата за най-атрактивен финал – ето как пресече той финалната линия днес: