Супермаратон Ком-Емине 2012 – 30 август

Ден трети: Ботевградски проход – хижа „Момина поляна“

Днес репортажът наистина ще е кратък, още повече, че за пръв път няма да съм в лагера при хижа „Момина поляна“, тъй като няма достъп с нормално МПС до там, а без него няма и лаптоп (то и обхват едва ли има). За участниците това означава, че във всички случаи ще трябва да спят в хижата, тъй като бивачните им принадлежности са доста далеч от тях в този момент.

Дойде времето и за носене/бутане по старопланинските чукари – част от етапа включваше трудно проходими терени, но въпреки това времената са доста добри. Те бяха засечени горе на билото – близо до изоставената хижа „Планински извори“, откъдето утре ще бъде подновено състезанието. Мястото за нощувка – хижа „Момина поляна“ се намира по-ниско и времето за слизане до нея и за изкачване до билото утре не се включва в надпреварата.

И така, първите шестима състезатели днес пристигнаха по двойки, както следва: Николай Георгиев и Фьодор Драголов (Drag) в 11:30 ч, т.е. преминали са етапа за 5:30 ч. След тях завършиха Александър Василев и Цветомир Младенов, а на пето и шесто място – Станимир Ангелов и Анатоли Георгиев (който сутринта беше на по-предна позиция, но отново се е объркал някъде по маршрута).

Николай Коев (Исполин) засега изглежда си пести силите – може пък това да се окаже правилна стратегия в следващите дни – поне така излиза от думите на Райко на снощната техническа конференция. Обърнете внимание на маратонките, окачени на раницата му – те са там, за да може да ги обуе след средата на етапа, когато се очаква да преобладава носенето и ходенето.

От днес по маршрута кара и Уоутър Клепе, но без да се състезава. Белгиецът пропусна първите два етапа поради неотменни ангажименти, но ще кара наред със състезателите, помагайки с каквото може и на тях, и на организаторите, а и на МТБ-БГ с малко повече снимки.

Днес си пролича и това, че участниците след средата на класирането все повече се разкъсват, но пък за челните позиции надпреварата става все по-оспорвана.

Утре състезателите ще трябва да преминат Козя стена, така че ги очаква втори етап с доста носене и ходене пеша.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>