Adventure & Extreme Expo 2012

От 5-ти до 8-ми април в Международния изложбен център се проведе за втори път изложението Adventure & Extreme Expo, посветено на екстремните спортове и приключенията. Някои от вас може би са посетили това събитие, но ако не сте, предлагаме ви кратък преглед (обиколка) в снимки.

Общ изглед към залата. В съседната пък бе разположена изложбата Лов и риболов.


На пръв поглед човек би могъл да сбърка изложението с автосалон. Една от причините бе големият кът на Nissan, където японският производител представяше моделите си, насочени към офроуд и забавления на открито. Някои от читателите ни вероятно помнят, че Nissan дори са били спонсори на МТБ състезания, а и като цяло често насочват рекламните си послания към хората с по-екстремни хобита.


Navara е моделът, който сякаш най-добре олицетворява активния начин на живот. Последното поколение като цяло запазва външния вид, но под предния капак е сложен по-мощен 3-литров дизелов двигател с мощност 231 к.с.


Дори два велосипеда на Drag се бяха промъкнали „изотзад“ с модела Pathfinder.


Щандът на GoPro излъчваше бързина и ярост, а също и яки видеоклипове.


Вносител на GoPro за България е XCoSports – те са и представители на други добри марки за планина, зимни спортове, туризъм и т.н.


Ако четири автомобила не са достатъчни, имаше и пети – неговата цел бе да служи като основа за опъване на този подвижен дом-палатка. Любителите на къмпингуването вероятно ще я оценят.


И през тази година водните спортове бяха представени с огромен щанд. Тъй като нищо не разбираме от тях обаче, тактично ще пропуснем подробностите.


Магазин „Алпи“ отново бе с образцов щанд за любителите на планинските спортове и туризма.


И не бяха само те – още приятни продукти с такава насоченост можеха да се видят в близост.


Френската двойка Соня и Александър Пусен разказват за приключенията си в Африка и определено се радваха на интерес от доста посетители.


Ето така изглеждат единствените хора, прекосили пеша от край до край континента Африка (от нос Добра Надежда до Тивериадското езеро), без логистична подкрепа.


Щанд за любителите на скейт и ролери.


Хората от Лодкарница Косатка отново привличаха вниманието с изработката на място на дървени плавателни съдове, в случая на ескимоски каяк, но по съвременна технология.


В съседство се издигаше и 5-метровата нова стена от Walltopia.


Имаше дори и такива машини… чудя се дали са ги вкарали в залата на самоход. 😉


Щандът на Board.bg предлагаше по нещо за любители на всякакви дъски – само не попитахме дали имат и от хлопащите.


По света непрекъснато се измислят нови и нови средства за спорт и забавление – за първи път видяхме надуваеми „дъски“ (по-точно може би е да се каже дюшеци) за пързаляне по писта. Имаше, между другото, и надуваеми снегоходки.


Дори любителите на литературата имаха повод да поспрат.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>