Rally di Romagna 2012 – 19-25 май

Уоутър Клепе е добре познат за повечето ни читатели. Тази пролет, търсейки нови състезателни приключения, той ще участва в едно многодневно маратонско състезание в Италия и дори си търси компания, предлагайки безплатен транспорт за 1-2 души. Вижте повече подробности от самия него:

Кой идва с нас за едно епическо каране?

Здравейте,

Както може би знаете, аз съм малко луд, не ме слуша главата… Но се надявам, че тази лудост е нещо хубаво и очевидно болестта започна да се разпространява и сред българските карачи. Това е видимо чрез все повече колоездачи и събития всяка година. През миналия сезон например с група пациенти, инфектирани от МТБ-вируса, започнахме да откриваме нови места в близост до България. Бяхме в Сърбия, Македония, Гърция и Румъния, за да видим как вървят нещата и състезанията там. С Бойко Танчев от Мамут стигнахме дори до Полша за едно страхотно приключение (www.mtbtrophy.com). Така че вместо да се излекувам, заболяването дори се засили и с тази студена и снежна зима, даваща твърде много свободно време в ръцете ми, треската е по-силна от всякога и търсех нови приключения…

И да, открих нещо яко, видях www.rallydiromagnamtb.it . Това е 7-дневно многоетапно състезание в северната част на Италия. Ако проверите в техния сайт (имат и английска версия), ще видите стряскащи разстояния и денивелации за всеки от дните, но не се плашете – италианците са намерили чудесен начин да комбинират състезанието с карането за удоволствие. Всеки участник ще трябва да премине маршрута със споменатите характеристики, но не състезавайки се. Например, ако има дневен маршрут 70 км, ще има 3-4 скоростни отсечки с времеизмерване, по които състезателите ще трябва да преминат колкото могат по-бързо. Останалите секции се карат свободно и с темпото, с което желаете, наблюдавайки околността и забележителностите и т.н. Самото класиране в скоростните отсечки става по следния начин – зачита се времето на най-бързия участник и за всяка секунда забавяне получавате наказателни точки.  След седемте дни победител става участникът с най-малко наказателни точки. Не става дума обаче само за състезателните резултати, а и за типичната атмосфера на многоетапните надпревари. Всеки се опитва да оцелее и всички са отворени за помощ и приятелство. Едно истинско семейство от колоездачи, при което съвместното „страдание“ е много специално чувство.

Така че от 19 до 25 май аз и Бойко Танчев ще отидем в Италия да пробваме издръжливостта си в това състезание. Ще сме с моята кола и засега имам 1-2 свободни места в нея. Тъй като аз отивам при всички положения, като разходи за мен е все едно дали ще съм сам или с компания, така че пътят дотам и обратно ще е безплатен за желаещите да се присъединят към нас. Самото участие в състезанието струва 350 евро, което включва нощувки в собствена палатка, вечери и закуски в хотели и пълна поддръжка по време на състезанието.

Ако сте готови за истинско приключение и искате да се присъедините, свържете се с мен на woutercleppe(a)hotmail.com

Чао,

Уоутър

Ето и още няколко снимки, предоставени ни от организаторите на състезанието:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>