Джий Атертън срещу 400 ирландси карачи

Един от най-интересните за нас видеоклипове, които се появиха в интернет през месец октомври, е това предизвикателство пред един от най-добрите британски спускачи. Става дума за състезание, наречено Red Bull Foxhunt, чиито формат е изключително интересен (компанията, произвеждаща известната енергийна напитка все такива ги прави)! Действието се развива в Уиклоу, Ирландия и е част от по-голямо събитие, наречено Epic Blast.

В конкретното състезание 400 карачи, сред които и братът на Джий – Дан Атертън, се спускат след общ старт по голи склонове и кални горски пътеки, като основната им цел е да не бъдат застигнати от своя преследвач – Джий Атертън. Неговата задача пък е, стартирайки веднага след масовката, да изпревари по пътя си колкото се може повече участници. Ролите всъщност са разменени, тъй като именно той е „лисицата“, а останалите са „ловната шайка“. Макар че не успява да се справи с всички, британският топ-състезател се справя доста добре (шесто място!), както ще видите и в клипа:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>