Спортни новини #34

По време на активния сезон, изпълнен със състезания и събития, занемарихме дори основни рубрики като представянето на нови продукти, а какво остава за второстепенните… Време е обаче да наваксаме, затова ето няколко кратки новини със спортна насоченост:

В началото на месец октомври по традиция бяха избрани трите домакини –отличници в основните дисциплини на Световната купа за 2011 г. Изборът се прави чрез допитване до участниците, отборите, медиите, спонсорите и официалните лица от UCI (Международния колоездачен съюз). Ето кои са отличените за 2011 г. кръгове:

ХСО (крос-кънтри класически формат)
1. Нове место на Мораве, Чехия
2. Офенбург, Германия
3. Далби Форест, Великобритания

DHI (спускане)
1. Ла Брес, Франция
2. Форт Уилям, Великобритания
3. Уиндхам, САЩ


1. Форт Уилям, Великобритания
2. Вал ди Соле, Италия
3. Леоганг, Австрия


Междувременно в много медии се появи информацията, че спортният онлайн телевизионен канал Freecaster не е успял да постигне споразумение с UCI за цената на правата за излъчване на кръговете от Световната купа, поради което директни предавания догодина няма да има (поне не в сайта на Freecaster). В резултат на това обаче у екипа на медиата се е зародила идеята да създаде собствена серия състезания, която да допълва СК – всъщност техният награден фонд ще е дори по-голям (с 57%, ако трябва да бъдем точни), с което организаторите се надяват да привлекат по-голямата част от топ-състезателите, като в същото време ще има и отделно състезание за любители, като първите 10 от него ще могат на следващия ден да карат редом с 20-те най-добри професионалисти, излъчени чрез квалификация. Всичко тове ще се записва и предава пряко чрез 8HD камери. Серията ще включва 8 състезания, като датите и местата са подбрани така, че да са максимално удобни за състезателите с оглед и на кръговете от СК.


И докато сме на тема състезания, повечето от вас сигурно са забелязали, че догодина Shambhala Open Cup ще бъде състезание с ранг UCI class1. Три пъти ура! Шегата настрана, но по-високият клас, даващ и повече точки за ранг-листата, със сигурност ще доведе още луд глави от чужбина и в Сопот както винаги ще е лудница! Датите по традиция са в началото на месец май – 5-6-ти. Другата българска надпревара, която е включена в календара на UCI за 2012 г. е Borovets Bikepark Open Cup на 22-24 юни, състезание от клас 2.


И накрая новина за едно завръщане към състезанията на една от най-добрите спускачки, живееща в далечна Австралия. Става дума за Трейси Хана, която преди 4 години се оттегли от СК заради високите разходи, свързани с пътувания и съпровождащата състезанията дейност. Сега обаче Трейси смята да участва отново поне в Световното първенство в Леоганг и в момента търси спонсори, с чиято помощ да се върне на старта. Пожелаваме й успех!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>