Ивайловградска Байкария 2011 – 7-9 октомври

Все повече стават интересните карания, традиционните събития, възможностите за чудесно прекарани почивни дни. Сдружение „Байкария“ са ветерани в тази област – преди много години те първи организираха едно масово изкачване на вр. Сютка със спане на палатки, по време на което се завързаха приятелства и останаха спомени у хората и до днес. Оттогава „Байкария“ не са спирали да организират подобни карания – както в стараната, така и извън нея, но най-вече в района на Родопите (Западни и Източни), където основно е съсредоточена дейността им.

И когато настъпи есента, много хора, карали с „Байкария“, се сещат за района на Ивайловград, където от няколко години редовно обикаляме изоставени села, древни паметници на историята и културата или просто се наслаждаваме на галещите слънчеви лъчи, докато изкачваме и спускаме приятни черни пътища, или пък се борим с дъжд и студ, както се случи в последните две години.

През 2011 г. сдружението отново определя среща на желаещите да покарат по тези места. Три дни, от 7 до 9 октомври, кръгови маршрути с начална точка Ивайловград, като в един от дните участниците вероятно ще стигнат чак до села в Гърция.

Подробностите можете да намерите в сайта на „Байкария“, по-специално следната страница: http://www.bikearea.org/ivailovgradska-baikariia%E2%80%A6-7-9-oktomvri.html