Откриване на велопарк „Пловдив“ – 18 септември

Всъщност то ще е  и една от основните активности в програмата на Велофест Пловдив 2011, който ще включва и други интересни събития, включително състезание по траял.

За нас най-важен е велопаркът – хора не само от Пловдив, но и от цялата страна (за София можем да го твърдим със сигурност), очакват с нетърпение да го видят напълно завършен и да покарат по него. Всъщност, ако трябва да сме съвсем честни, очакват най-вече летните жеги малко да поотминат, защото съоръженията в парка реално вече са готови и се ползват, но август едва ли е най-подходящият месец човек да стои под жаркото слънце, което в града на тепетата като че ли напича с 10° по-силно. Затова пък септември… септември може би е дори по-добър от май, когато по първоначални сметки се очакваше да бъде завършена площадката.

И така, ако не сте разбрали все още – велопарк „Пловдив“ е готов, а на 18 септември ще бъде най-официално открит и употребен по предназначение от всеки, който желае. Преди това някои талантливи карачи ще направят демонстрации, показвайки преминаване през различните препятствия и съоръжения. Ще присъстват и хора от всички замесени в осъществяването на проекта организации – освен велоклуб „Крива спица“, това са също община „Пловдив“ – район „Западен“ и Фондация „Работилница за граждански инициативи“, както и множеството доброволци, с чиито труд бе изграден паркът.

Началният час на церемонията по откриването е 9:30 ч.

Припомняме ви накратко и адреса на страницата в сайта на „Крива спица“, откъдето можете да получите повече информация за велопарка (галерия със снимки от изграждането му, информационни материали и т.н.): http://kriva.org/bg/Skills_Park_-_Пловдив .

Както споменахме, тя ще е и първото събитие в програмата на ставащия традиционен Велофест Пловдив – сбор от интересни активности, свързани с различните видове колоездене, практикувани в и около града на тепетата (а и не само там, разбира се). В неговите рамки ще има още велошествие, състезание и демонстрации по траял (организирани от Biketrial Bulgaria), демонстрации по BMX, среща на ретро велосипеди и нощно каране по улиците на града. Повече подробности за фестивала можете да научите от неговия сайт: http://velofest.bg/

За всеки случай публикуваме програмата и тук:

09.30 – 11.00 – Откриване на Велопарк Пловдив от клуб ‘Крива спица’ – в парк ‘Отдих и култура’, зад Братската могила

11.00 – 12.30 – Байк траял (Bike trial) състезание и демонстрации; BMX демонстрации – Братската могила

16.30 – 17.30 – Среща на ретро велосипеди – Artnewscafe, ул.Отец Паисий 38

17.30 – 17.45 – Събиране на всички желаещи oколо Пеещите фонтани в Градската градина за началото на велошествието

17.45 – 18.15 – Велошествие по централната пешеходна част на град Пловдив – от Градската градина до Пешеходния мост

20.00 – 21.00 – Нощна велоразходка из Пловдив

Изобщо, на 18 септември има предостатъчно причини да планирате едно посещение в Пловдив!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>